A szerb államfő szerint „hajtóvadászatot” indítottak Novak Djokovic ellen

2022. január 06. 20:10

A teniszezőt orvosi igazolások híján előzőleg jóváhagyott mentessége ellenére sem engedték be Ausztráliába.

2022. január 06. 20:10
null

Mint arról mi is beszámoltunk, az ausztrál kormány törölte Novak Djokovics vízumát és kitoloncolja a teniszezőt az országból, így a világelső nem vehet részt a 2022-es Australian Openen (AO).

Az Index arról ír: miután visszakapta órákra elkobozott mobilját, Djokovicsot az elsők között a szerb államfő hívta, aki persze a támogatásáról biztosította. Aleksandar Vucsics ma bejelentette: újra beszélt honfitársával, aki szerinte az ausztrál belpolitikai csatározások áldozata, és aki ellen a hatóságok „hajtóvadászatot” indítottak. Mint mondta, utasítására a kormányfő Ausztrália belgrádi nagykövetének a közbenjárását kérte, hogy a fellebbezés elbírálásáig a dollármilliomos sportolót „rossz hírű” kényszerszállása helyett egy villában helyezzék el.

Vucsics kertelés nélkül „színjátéknak” nevezte, hogy az ausztrál szabályok alól nincs kibúvó, mert – mint mondta – több más, az AO-n fellépő játékost ugyanolyan vízummal, mint amilyennel Nole is rendelkezett, simán beengedtek az országba.

A belgrádi lapok arra is emlékeztetnek, hogy az ausztrál hatóságok drákói szigorát részben a sportoló apja váltotta ki. Szerdán Djokovics ugyanis azzal fenyegette meg a vendéglátókat, hogy amennyiben fiát fél órán belül nem engedik szabadon, hívei „az utcán fognak gyülekezni”. Ezek után nem kizárt az Index szerint, hogy Djokovicsot akár három évre is kitilthatják Ausztráliából.

Nyitókép: William West / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. január 07. 12:39
Ha ez a profi teniszező nem kaphat oltást akkor maradjon otthon! A másik nyáron egy német modelnak felajánlott 900 ezer dollárt egy éjszakára
tintapaca
2022. január 07. 10:22
A lényeg a példa statuálás és a megfélemlítés. Egy amerikai teniszezővel ezt nem tennék meg!
olajfa1
2022. január 07. 09:12
VANNAK SZABÁLYOK! Ha a labda túlmegy a vonalon... AKKOR AZ "AUT"!!!!... Ha valakinek be kell mutatni az orvosi indoklást... és ha nem mutatja be akkor az "AUT"!...
ujujuj
2022. január 07. 07:08
Nincs itt hajtóvadászat, csak a szabály mindenkire ugyanúgy vonatkozik. Mentségére legyen mondva, ez viszonylag ritka a világon, hogy a híres emberekre is, és most is csak a társadalmi nyomás miatt, de akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!