A béke pártján állnak a „Weimari Háromszög” országai

2022. február 09. 11:14

Egységesen kiáll a béke mellett Németország, Lengyelország és Franciaország, és mindent megtesz azért, hogy ne robbanjon ki háború Európában – hangzott el a három ország csúcsértekezlete előtt kedden Berlinben.

2022. február 09. 11:14
null

Egységesen kiáll a béke mellett Németország, Lengyelország és Franciaország, és mindent megtesz azért, hogy ne robbanjon ki háború Európában – hangzott el a három ország csúcsértekezlete előtt kedden Berlinben. A weimari háromszögnek nevezett konzultációs fórum résztvevői „közös akarat mentén egyeztetnek a lehetséges diplomáciai eszközökről és világos üzenetekről” – számolt be az Euronews. 

Olaf Scholz, német kancellár szerint nagyon aggasztó az orosz csapatok összevonása az ukrán határ közelében.

A weimari hármak álláspontja szerint Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának további megsértése elfogadhatatlan, és „messzemenő következményekkel járna Oroszország számára, politikai és gazdasági tekintetben is” – áll a beszámolóban. 

Andrzej Duda lengyel elnök fő feladatként nevezte meg a háború elkerülését

A lengyel államfő bizonyos abban, hogy ezt még el lehet érni, Emmanuel Macron francia elnök pedig kijelentette, hogy Franciaország elkötelezett a diplomáciai erőfeszítések folytatása mellett, mert „a tárgyalás az egyetlen megoldás a kelet-ukrajnai válság rendezésére”.

Oroszország több mint 100 ezer katonát vont össze az ukrán határ közelében. A fekete-tengeren is orosz hadgyakorlatok folytnak, így a következő 24 órában további három hajó halad át a Boszporusz- és a Dardanellák-szoroson. Moszkva következetesen cáfolja, hogy Ukrajna megtámadására készülne.

Fotó: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS/POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kòn bandi
2022. február 09. 11:41
Csak 1 országnak az érdeke a háború. És Nincs európai ország az az 1 ország között akinek érdeke.
Gyzoltan
2022. február 09. 11:39
Izraelt megjártátok már, hogy megtudjátok, hogy mit akartok?
BandiMandi
2022. február 09. 11:31
Talán megjön az eszük és nem dőlnek be az USA ármánykodásának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!