Kemény hangon bírálta Oroszországot Törökország

2022. február 27. 14:41

Akár a Fekete tengeri blokád mellett is dönthet Törökország.

2022. február 27. 14:41
null

Vasárnapv a korábbinál sokkal erősebb retorikát alkalmazott Törökország válaszul az orosz csapatok támadására. A konfliktusra, mint háborúra hivatkozott, amely már annak lehet a jele, hogy a Fekete-tenger lezárására készülnek az orosz hadihajók előtt – áll a The Guardian beszámolójában. 

– közölte Ibrahim Kalin elnöki szóvivő a Twitteren. A posztban kiemelte, hogy folytatják erőfeszítéseiket, hogy segítsék az ukrán népet és véget vessenek a vérontásnak „ebben az igazságtalan és törvénytelen háborúban”.

 

Egy nappal korábban Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter a Turkish Hurriyetnek még úgy nyilatkozott: „Törökország nem állíthatja le a hadihajók áthaladását az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, ami elválasztja egymástól a Földközi- és a Fekete-tengert”. Ezt arra válaszolta, hogy Volodimir Zelenszkij fekete tengeri blokádot kért a törököktől. A külügyminiszter a Montreux-i Egyezményre hivatkozott, amely kimondja, nem tagadhatják meg az átkelést azoktól a hajóktól, amelyek bázisukra tartanak, még háború esetén sem – emlékeztetett a Portfólió a The Guardian cikkére hivatkozva. 

Fotó: The Russian Navy Black Sea Fleet / Sputnik via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NETUDKI
2022. február 27. 20:24
a pofádról nem sül le a bőr kardigán ............... ha az orosz nem olyan részrehajló , már rég alulról szagolnád az ibolyát . és jobb ha tudod , nem a két szép szemedért mentették meg az életedet !
mokány
2022. február 27. 20:08
Konstantin , Légy szíves és ápolj !
Gonda László
2022. február 27. 17:32
Mind a törökök, mind az ukránok gazdasági összeomlása folyamatban van: "Törökországban az infláció tovább emelkedett. Januárban a fogyasztói árak 48,7 százalékkal emelkedtek. Szakértők a nemzeti valuta, a líra következő válságára figyelmeztetnek. A gyenge líra az ok Közgazdászok a török líra egyre drámaibb zuhanását tartják az inflációs ráták emelkedésének fő okának. A török valuta decemberben új rekordalacsony szintre esett az euróval és a dollárral szemben. A háttérben a Recep Tayyip Erdogan elnök gazdaságpolitikája miatt bekövetkezett masszív befektetői bizalomvesztés áll, ami a Boszporuszon az országból történő megfelelő tőkekiáramlást eredményezte." https://www.tagesschau.de/wirtschaft/weltwirtschaft/tuerkei-inflation-lira-krise-erdogan-zinsen-101.html
Forgalmazó
2022. február 27. 15:51
Atomot nekik oszt lesz szabad átjárás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!