Svédországban is úgy döntöttek, visszavonják a járványügyi korlátozásokat

2022. február 06. 21:40

„Itt az ideje, hogy Svédország újra megnyíljon” – mondta Magdalena Andersson miniszterelnök.

2022. február 06. 21:40
null

Több európai országhoz csatlakozva Svédország is bejelentette: visszavonják a koronavírus-járvány terjedését megakadályozó intézkedéseket – tájékoztat az abcNews. „Itt az ideje, hogy Svédország újra megnyíljon” – mondta Magdalena Andersson miniszterelnök, bejelentve, hogy a korlátozások eltörlése február 9-től érvényes.

Ettől a naptól kezdve az országban az emberek bármiféle korlátozás nélkül járhatnak majd éttermekbe és bárokba, anélkül, hogy szabályoznák a lokálban a személyek közötti távolságot és a létszámot, de ugyanakkor a nyitvatartás idejére vonatkozó rendelkezéseket is visszavonják. Továbbá megszűnnek a tömegközlekedésinél az oltási bizonyítványra és az arcmaszk viselésére vonatkozó ajánlások – írja az abcNews.

„A járvány még nem ért véget, hanem egy teljesen új szakaszba lépett” – hangsúlyozta Andersson. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hatóságok természetesen továbbra is figyelni fogják a járvány alakulását.

Nyitókép: MTI/EPA/Anders Wiklund

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kòn bandi
2022. február 07. 08:35
Talán Jobb lenne ha Magyarországon is megszüntetnének minden covid rendeletet, Azzal meg is nyerné a kormány a választásokat újra.
VeJoLa
2022. február 07. 08:01
Bárcsak mi is lennénk ilyen bátrak! Ausztria mára nem a pandeémai leküzdésének, hanem valami másnak lett a kísérleti laborja! Ha már úgy is fekete seggűek vagyunk, nem kéne tovább asszisztálnunk az EU mainstream pandémia-narratívájához sem, és lehetnénk újra szabadok.
hátakkor
2022. február 07. 07:18
"Svédország is bejelentette: visszavonják a koronavírus-járvány terjedését megakadályozó intézkedéseket " Most épp az a jó, ha terjed és mindenki átesik rajta párszor akár.
békalepcse
2022. február 06. 22:52
Reméljük nálunk is hamarosan fel lesz oldva a még meglévő korlatozások és eltörlik a ződbárca adta előjogokat. Aki fosik maradjon otthon és kéthavonta menjen oltásért. Akinek hiányzik a korlátozás az menjen a fejlettnyugatra élvezni az oltási előjogait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!