Nem az Ukrajna melletti kiállás miatt viselnek sárga egyenruhát a Roszkoszmosz űrhajósai

2022. március 19. 19:19

„Van, hogy a sárga egyszerűen csak sárga. Őrültség mindenhol és mindenben ukrán zászlót látni” – reagált az esetre az Orosz Szövetségi Űrügynökség.

2022. március 19. 19:19
null

Közleményben utasította vissza az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz) azokat a híreszteléseket, miszerint a Nemzetközi Űrállomásra elindult három űrhajósa az Ukrajna melletti kiállás és támogatás miatt viselt sárga egyenruhát – írta meg az Index a Sky News-ra hivatkozva. A portál szerint a Roszkoszmosz sajtószolgálata a Telegramon mindezt úgy kommentálta:

„Van, hogy a sárga egyszerűen csak sárga. Az új személyzet repülőruhái a Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem emblémájának színe alapján készültek, korábban mindhárom űrhajós itt végzett. Őrültség mindenhol és mindenben ukrán zászlót látni.”

Dmitrij Rogozin, az orosz űrügynökség főigazgatója saját Telegram-oldalán is hasonlóan értékelt, egyúttal leszögezte, hogy az orosz űrhajósok „nem szimpatizálnak az ukrán nacionalistákkal”.

Az orosz űrügynökség korábban azt is közölte, hogy az Egyesült Államok az oroszellenes szankciók részeként fontolgatja Oroszország teljes lecsatlakoztatását a GPS navigációs rendszerről. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. március 20. 09:16
Már. Mindenbe bele kötnek ki mit vesz fel
annamanna
2022. március 20. 03:09
- Zöld ruhát viselsz, ugye ír vagy? Hogy hívnak? - Melora. A jelenet egy amerikai filmből való, a zöldruhás leányzó valódi neve Rebeka (Scarlett Johansson játszotta). A szőke zsidó Rebeka német barátnője, akit Enidnek hívnak és fekete hajú (Thora Birch) - ezen jót nevet: - Melora, hozok egy sört. A film (Ghost world) az átlagamerikai társadalom félelmetes ostobaságának próbál görbe tükröt állítani, nem olyan vaskos eszközökkel, mint a Hülyék paradicsoma, de azért így is érezhető, hogy a felszínesen vigyorgó amerikai mennyire elviselhetetlen tud lenni annak, akit "nem elégít ki egy Nike cipő". (Ezt Steve Buscemi állapítja meg, a film harmadik főszereplője). A film 2001-es, a helyzet azóta rengeteget romlott. https://www.youtube.com/watch?v=6ERKYqPrJqc
fabatka
2022. március 19. 20:31
Előre megy de sárga?
sersem
2022. március 19. 19:51
BVSC szurkolók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!