Az ukrán hírszerzés felvétele szerint orosz katonák a hadifoglyok kivégzéséről beszélnek

2022. április 22. 07:18

Az ukránok szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy az orosz hadsereg gyilkosokból, nemi erőszakolókból és fosztogatókból áll.

2022. április 22. 07:18
null

Az ukrán hadifoglyok kivégzésére kiadott parancs hangzik el egy felvételen, melyen az ukrán hírszerzés szerint orosz katonák beszélnek egymással. Az ukrán szolgálat nyilvánosságra is hozta a felvételt, amin elmondásuk szerint az orosz hadsereg tagjai azt beszélik meg, hogy mi legyen a luhanszki Popasznában elfogott ukrán katonák sorsa – írta meg a The Times cikkére hivatkozva a 444.hu.

A felvételen az hallható, ahogy az egyik feltételezett orosz katona azt mondja, hogy „mi a faszt mondhatnék?”, majd azt javasolja, hogy a legidősebb ukrán katona maradjon életben, a többiek viszont „távozzanak örökre”.

Majd elhangzik, hogy soha többé ne lássa őket senki, a családjuk sem.

A felvétel eredetisége még nem bizonyított

A felvétel eredetiségét egyelőre független források nem tudták megerősíteni. Az ukrán hírszerzés azzal osztotta meg a hanganyagot, hogy ez egy újabb esete a háborús bűncselekményeknek, a nemzetközi jog megsértésének, és

újabb világos példája annak, hogy az orosz hadsereg gyilkosokból, nemi erőszakolókból és fosztogatókból áll.

A lap szerint nem ez lenne az első eset a háború kezdete óta, amikor sikerült lehallgatni az oroszok kommunikációját, mivel megfelelően titkosított eszközök nélkül érkeztek a háborúba, így sokszor szimpla mobiltelefonokon keresztül zajlott a katonák közötti kommunikáció.

 

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2022. április 23. 11:06
Hiteles lenne? Azt tudjuk ugye, hogy "Zelenszkíj elnök úr" kabinettje szinte egy egész filmsábból áll! Aki a Nép szolgája sorozaton dolgozott, az a valódi kormányában is helyet kapott. Sok fantáziával és szakmai tudással rendelkeznek. Egy ilyen hamis hanganyagot összedobnak fél óra alatt.
Attologic
2022. április 22. 18:18
felvételen az hallható, ahogy az egyik feltételezett orosz katona azt mondja, hogy „mi a faszt mondhatnék?”, majd azt javasolja, hogy a legidősebb ukrán katona maradjon életben, a többiek viszont „távozzanak örökre”. Igy biztos nem karomkodott egy orosz se, foleg magyarul... :)))) ..illetve annyi igaz: Tavozzanak Tökölre! ..hiszen Tökölön van befogadohely....:)))
Phm045
2022. április 22. 14:34
Irtsák egymást mindkét oldalon. Na és mi van az elfogott felfegyverzett civilekkel?????
Takagi
2022. április 22. 12:32
Én pont azt hallottam, hogy az ukránok gyilkolnak, ukránokat, hogy az oroszokra fogják. Most akkor melyik igaz USA csicskák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!