Támadnak az ukránok? Robbanások voltak hajnalban az orosz Belgorod városában

2022. május 02. 07:47

Ukrán harci gépek támadták az orosz várost az ukránok szerint.

2022. május 02. 07:47
null

Két robbanás is történt hétfő hajnalban az Ukrajnával határos dél-orosz régióban, Belgorodban – írja a Sky News híre alapján az Index. Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó közösségi oldalán megjelent beszámolója szerint a robbanásoknak nincsenek áldozatai, és egyelőre a keletkezett károkról sem adott hírt. A kormányzó szerint előző nap, vasárnap egy helyi katonai létesítményben volt tűz és robbanás, amiben egy ember megsérült, illetve hét környékbeli otthonban keletkeztek károk.

Meg nem erősített ukrán bejegyzések szerint hétfőre virradóra ukrán harci gépek támadták az orosz várost,

írja a 444. A következő videón állítólag éppen infravörös megtévesztő eszközt engednek el az ukrán bombázók. Ezek arra valók, hogy eltereljék a repülőkre kilőtt, az infravörös tartományban látó hőkövető légvédelmi rakétákat, írják.

A hétvégén

az ukránok szerint fokozták szórtványos ellencsapásaikat orosz területen.

Kurszk mellettt valamitől hirtelen összeomlott egy vasúti híd és a ma hajnali robbanások előtt vasárnap a belgorodi repteret érte állítólag támadás, akkoriban, amikor Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök gépe leszállt ott. Az orosz fél egy hónappal ezelőtt azzal vádolta Ukrajnát, hogy helikoptertámadást hajtott végre egy belgorodi üzemanyagraktár ellen, illetve hogy környékbeli katonai létesítményeket és falvakat lőtt. Az ukrán fél ezt akkor tagadta, írja a 444.

(Via Guardian, Twitter, 444)

Kép forrása: Twitter

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. május 02. 13:35
Ja, "szórtványos" Ez már égő.
Akitlosz
2022. május 02. 13:30
Az ilyen támadások propaganda okokból fontosak Ukrajnának és a Mandinernek. Oroszországnak olaja van elég, a vasúti hidat pedig helyreállítják.
Halder
2022. május 02. 10:11
Mivel az oroszok támadtak, így nem nagyon háborodhatnak fel azon, ha ukránok lőnek rájuk orosz területen. Vagy 13-14 ezer rakétát lőttek ki az ukránokra így nagyon nincs mit számonkérni ha néhányat kapnak is. Korábban mondtam volna, nem helyes az oroszlán bajszát húzkodni, de most már erős kétségeim vannak az orosz haderőt illetően, pedig korábban is azért voltam támadva, mert sokra nem tartottam őket. Amióta orosz haderő van két dolog az erősségük a tömegük, bármennyi feláldozható és a terület nagysága. (ami mára már nem olyan félelmetes nagy az európai földrészen) Soha sem jellemezte precizitás és fegyelem őket. II. világháború 20-25 millió elesett orosz katonájából minimum 10-15 millió saját baromságuk és főleg politikai és katonai vezetésük miatt halt meg. Az első vhban sem volt másképpen és előtte sem.... de pont mert sokan vannak és a halottak száma náluk nem számít és hazájuk környékén megy a harc így komolyan kell őket venni, pont a történelem miatt. Amit a nyugat akart, hogy ledarálódik az orosz az megtörténik, így sok-sok évtized megy majd el a visszaállításra, alighanem az amcsik célja ez IS volt.
Zolotarjov
2022. május 02. 09:51
Még mindig csak peremvidéki tánadásokra fussa. PR szemponból megfelel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!