„Kérem, ne hagyja őket meghalni!” – Azov katonafeleségek könyörögtek a pápának

2022. május 12. 16:05

Két katonafeleség azt kéri az egyházi vezetőtől, hogy beszéljen az orosz elnökkel.

2022. május 12. 16:05
null

A mariupoli Azovsztal vas- és acélművében rekedt ukrán Azov-katonák feleségei meglátogatták Ferenc pápát a Vatikánban. A Reuters beszámolója szerint az egyikük így könyörgött az egyházi vezetőnek:

A két katonafeleség, a 27 éves Katyerina Prokopenko és a 29 éves Julija Fedosjuk mintegy öt percig beszélt a pápához a Szent Péter téren tartott audiencia végén, és arra kérték, hogy közvetlenül keresse fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és kérje meg őt: engedje el az orosz katonákat az acélgyárból.

A nők ezt követően elmondták az újságíróknak, hogy beszámoltak a pápának az acélgyári körülményekről: a sérült katonákról, az ellátás nélküli rothadó húsukról, a temetetlen holttestekről, valamint az étel, víz és gyógyszer hiányáról.

Nyitókép: Friss kép az Azovsztal vas- és acélerőműről. Fotó: STRINGER / AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 14. 08:27
Zelenszkij, ugye az amcsi faló ,- trükközik. Mindenki Mariupólban rekedt. Nem mennek ki. Páran kimentek. A többi nem. Inkább meghalnak. Aztán megint kimennek. Szabad az út. A többi marad. Aztán állítólag mindenki kiment. Nem ne bántsátok őket még 200-an maradtak. Újból szabad az út. 100 kimegy. 300 marad a 200 ból. ne bántsátok őket. Gyerekek ez milyen játék? az oroszok vágtelen türelmesek
kivancsijani
2022. május 12. 22:14
Sajnálok minden szenvedőt, de... Mit éreztek az oroszok, amikor rájuk gyújtották a pártházat? Ez ott most nem háborúról szól, hanem személyes bosszú. El kell engednünk, és vége lesz.
zsolti123
2022. május 12. 21:22
Vállalni kellene a tetteiket, nem rinyálni... https://korkep.sk/cikkek/friss-hirek/2016/03/17/kest-szegeznenek-a-magyarok-torkanak-magyarellenes-megmozdulas-ungvaron/ https://index.hu/kulfold/2021/01/16/karpatalja_ukrajna_kulhoni_magyarsag_nyelvtorveny/ "Egyértelmű, hogy az állam nem azt az utat választja, hogy párbeszédet folytatva az állampolgáraival megteremti az államnyelv támogatásának feltételeit, hanem arra akar minket erővel és erőszakkal rákényszeríteni, hogy mindig, mindenhol, minden körülmény között ukránul beszéljünk." https://hu.euronews.com/2017/09/10/ukran-nyelvtorveny-romania-tiltakozik#vuukle-comments-387402 "Az ukrán parlament fogadta el a módosított oktatási törvényt, amely három év átmeneti idő után megfosztja a nemzetiségi kisebbségeket az anyanyelvi oktatás lehetőségétől. A középiskolai és a felsőoktatás nyelve az ukrán lesz, a kisebbségek nyelvén kizárólag az óvodákban és elemi osztályokban lehet oktatni. Mihai Tudose miniszterelnök a bukaresti külügyminisztérium azonnali válaszlépéseit sürgette egy kormányülésen, amelyen az Európai Bizottság román tagja, Corina Cretu is részt vett. Az új kijevi szabályozás szerint a középiskolákban és a felsőoktatásban ezentúl kizárólag az ukrán nyelv használható. "- Kérem, hogy foglaljanak állást az ukrán oktatási helyzet ügyében – jelentette ki a kormányfő. – Nagyon bonyolult az ügy. Bezárták az összes iskolánkat." https://magyarnemzet.hu/kulfold/2020/08/karpataljarol-eluznek-a-magyar-kutyakat "Kárpátaljáról elűznék a „magyar kutyákat”" http://haromhatar.hu/index.php/erdekessegek/10655-velemeny-debilnek-nevezte-es-kutyakhoz-hasonlitotta-egy-ukran-nyelvesz-a-karpataljai-magyarokat.html "DEBILNEK NEVEZTE, ÉS KUTYÁKHOZ HASONLÍTOTTA EGY UKRÁN NYELVÉSZ A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT" Én értem hogy nagyon vergődtök itt, de azért ilyen full retardba hogy ukránok védenek minket nem kéne lemenni pubika.
csőgörény
2022. május 12. 21:18
Mit gondoltatok bogaram, mikor apucit elengedtétek a "gonosz" Putyin ellen harcolni? Itt lőnek ez a való világ, egy háborúban sokan meghalnak. Ez nem a délutáni plázázás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!