Saját „ellen-Netflixet” indítana Donald Trump

2022. május 30. 14:30

A Disney+ és a Netflix mintájára a volt amerikai elnök is útjára indítaná saját médiaszolgáltató felületét. A platformra kizárólag a baloldali woke fősodor számára szalonképtelen tartalmak kerülnének.

2022. május 30. 14:30
null

Új médiaszolgáltató és produkciós platformot készül indítani Donald Trump. A Trump Media and Technology Group (TMTG) célja, hogy a Netflix-szel, a Hulu-val és a Disney+-szal versenyezzen, hozzájuk képest nyújtva egyfajta „nem woke” alternatívát. Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke által indítandó platform neve TMTG+ lenne.

A TMTG+ készítői szerint az amerikai közvélemény „wokementes” szórakoztatást keres, a TMTG+ pedig olyan tartalmakat ígér, amelyeket mindenki élvezettel fogyaszthat.

A programok között úgyszintén megtalálható lesz vallásos és családi szórakoztató műsor, hírműsor, illetve olyan tartalmak, amelyek a második alkotmánymódosítás szellemében születtek. Ez utóbbi egyébként a fegyverviseléshez való jogot rögzíti az USA alkotmányában.

A készítők az előfizetési díjat, az indulási dátumot és a konkrét műsorprogramot még nem fedték el; egyedül az bizonyos, hogy a cég Scott St. John producert felkérte a gyártásra. Scott St. John nevéhez fűződik például az America’s Got Talent nevű tehetségkutató műsor. 

A Decider értesülései szerint

a TMTG vállalat jelenleg nagyjából 1 milliárd dollárnyi befektetői háttérrel rendelkezik;

a tengerentúlon azzal vált ismertté, hogy szintén a TMTG nevéhez fűződik a Donald Trump egyik zászlóshajó-projektjének tekinthető Truth Social nevű alternatív közösségi platform. Ennek kapcsán megjegyzendő, hogy jelenleg csak a Truth Socialmár fogad előregisztrációt, a TMTG+ azonban még nem. A TMTG médiacsoportja azt ígéri, hogy

a jelenleg fejlesztés alatt álló mobilalkalmazást a közeljövőben mindenki számára elérhetővé teszik.

A TMTG egyébként tőzsdei babérokra is pályázik: nem olyan rég lépett fúzióra a részvényeivel nyilvánosan kereskedő Digital World Association (DWAC) nevű vállalattal. A vezetőség reményei szerint a piacfelügyelettől még idén megkaphatják a működéshez szükséges engedélyeket.

A TMTG piaci vízióját itt tekintheti meg teljes terjedelmében.

Kép: CHANDAN KHANNA / AFP

Dobozi Gergely

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. június 02. 18:29
jó, de ez a faszi már próbált ellen-NFL-t csinálni, ellen-twittert, stb... egyik se nagyon jött be... :)))
Wezuv
2022. június 02. 17:40
CPAC-on az egyik Orbán pont erről szólt. Szerezz médiafelületet!
Nabakker
2022. június 02. 17:40
Pár napja másfél órát válogattam a netflixen, mert nem találtam semmi értelmes megnézni valót. Erre a netflix kiírt egy dörgedelmes üzenetet, hogy kb: "ha semmi nem teszik huzzak a sunyiba a netflixről" ! Köpni nyelni nem tudtam a meglepődéstől. Na persze szorgalmasan osztottam nekik a dislike-okat is :). Tetű cég. (Hja természetesen én nem fizetek ezé a xarért, a lányomé. Hiába mondom neki ezért kár pénzt adni.)
budapesti
2022. június 02. 17:39
Szerintem is. Egyrészt sok olyan, az utóbbi 2-3 évtizedben (vagy akár még korábban) készült film is van, ami jól nézhető, és nem járta át az új ideológiai őrületek valamelyik áramlata. Csak egy jó ízlésű szerkesztő kéne, aki ezek közül válogat. Szerintem például a Bill Cosby Show is ilyen - mert attól függetlenül, hogy igaz vagy hamis vádakkal intézték el őt (erről oldalakon át lehetne vitatkozni, úgyhogy inkább ne térjünk ki rá), az általa készített sorozatok a legjobbak közül valók voltak. Amellett, hogy humorosak, maximálisan családpártiak és a normális "konzervatív értékeket" közvetítők. És nem "a fehér rendőrséggel harcoló elnyomott feketéket" mutatták be, hanem azt az eszményt, hogy lehet feketeként a társadalomba beilleszkedett, tisztességes és jómódú polgárként is élni. Ezzel sok feketét ténylegesen befolyásoltak is jó irányban. Bill Cosbynak azért is esett neki egy fiatalabb (azt hiszem, szintén színes bőrű) ballib humorista, mert nemcsak a filmjeiben, hanem nyílt politikai propagandával is konzervatív nézeteket hirdetett. Aztán amikor ott valaki ellen a gyűlöletorkán megindul, akkor ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi rágalom és mi igaz abból, amivel a célpontot megszórják... Vagy előszedhetnének olyan sorozatokat is, mint a Minden lében két kanál (The Persuaders), és még sok mást, ami igenis tetszhet mai fiataloknak is. Meg aztán amúgy ki mondta, hogy kizárólag a fiatalokra "szabad" célozni piacilag? Fogadni mernék, hogy egy csomó amerikai torkig van a ballib bunkósággal, cinizmussal, perverziókkal, amik a "népszerű műsoraikban" olyan gyakoriak. Jó ízlésű embereket, tehetséges rendezőket, forgatókönyvírókat kell találni, hogy nehogy joggal mondhassák egy ilyen új csatorna saját gyártású filmjeire, hogy "gagyi" vagy "unalmas". Nagyon sok olyan van, akit lehet találni, ha alaposan körülnéznek, akár ázsiaiakat, kísérleti filmeseket, perifériára szorított keresztény rendezőket vagy forgatókönyvírókat is. Egyébként mindezt kicsit "fiamnak mondom, hogy menyem is értse": nálunk is elkelne egy ilyen váltás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!