Biden: Nem fogok nyomást gyakorolni Ukrajnára, hogy adjanak fel területeket

2022. június 01. 13:43

Sem magánjelleggel, sem nyilvánosan.

2022. június 01. 13:43
null

Joe Biden terjedelmes írást közölt a The New York Timesban, amely a konfliktus különböző kérdéseivel foglalkozott – többek között azzal is, hogyan érhet véget.

Biden elnök azonban ragaszkodott ahhoz, hogy nem fogja azt javasolni Kijevnek, hogy adjon át területeket – valószínűleg keleten – a háború befejezése érdekében. Ezt írta:

Hiba lenne, és ellentétes lenne a jól bevált elvekkel, ha ezt tenném.”

Az európai vezetők megosztottak abban a kérdésben, hogy miként lépjenek kapcsolatba Putyin elnökkel. Franciaország és Németország például 80 perces telefonbeszélgetést folytatott az orosz vezetővel, ami bírálatokat váltott ki a kelet-európai országokból.

Elemzők szerint ez azt a gyanút is felvetette, hogy egyes országok azt sürgetik, hogy Ukrajna engedjen át területeket.

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2022. június 02. 07:43
"Nem fogok nyomást gyakorolni Ukrajnára ..." Bőven elég nekik az orosz "nyomásgyakorlás".
sorivo4
2022. június 01. 22:23
Pedig kellene. Mert Európa békét és biztonságot akar, és ez befolyásolja az európai államok és az USA kapcsolatát is. Európa ma az USA érdekekért szenved súlyos károkat. Aminek véget kell vetni. Az USA-nak engednie kell, tárgyalnia az oroszokkal és megegyeznie a béke érdekében. Ami Ukrajna számára területi veszteségekkel is fog járni. Amit el kell fogadnia az USA-nak is, és el kell fogadtatnia Ukrajnával is. Vagy az USA elveszti egész Európát. Az orosz érdekeket el kell ismerniük és el kell fogadniuk, hogy véget érjen a háború és helyre álljon a béke. Amit az európaiak egyre nehezebben viselnek. A totál idióta szervilis vezetőiknek hála, akiket az amerikaiak preferálnak. Mi ezzel szemben mutatnánk egy olyan utat, amiben mindenki jól jár. Csupán kölcsönös érdekek mentén. Ahol Oroszország is megszelídül, Európa is biztonságban lesz és az USA is megőrzi státuszát.
machet
2022. június 01. 20:06
Azok a jól bevált tervek.Na menj a pecsába szaros bidé.
NTLLK
2022. június 01. 18:06
Megmutatná a térképen Ukrajnát és a szóban forgó területeket, ha kérhetem?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!