„Szexelj biztonságosan” – kijött az amerikai járványügyi központ útmutatója a majomhimlő kapcsán

2022. június 20. 10:26

Virtuális szex, ruhák megtartása, kézmosás – többek között ezekkel próbálja meg felvenni a harcot a központ a majomhimlő ellen.

2022. június 20. 10:26
null

Kétoldalas útmutatóval jelentkezett az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC), amelyben olyan tanácsok, praktikák, követendő szabályok szerepelnek, amelyekkel a majomhimlővel való fertőzés kockázatát szeretnék minimalizálni. 

A fertőzés elkerülése érdekében a CDC a következőket javasolja: 

  • Lehetőleg a felek „virtuálisan szexeljenek”
  • Önkielégítést illetően a felek tartsanak legalább 2 méteres távolságot, ne nyúljanak egymáshoz, és ha látnak bőrkiütést, ahhoz se nyúljanak
  • Lehetőleg ruhában szeretkezzenek a felek, minimalizálják a közvetlen bőrkontatkust
  • Kerüljék a csókolózást
  • Mossanak kezet, sőt, fertőtlenítsék a „fétistárgyaikat, szexjátékszereiket, és minden szövetet szeretkezés után”
  • Igyekezzenek minél kevesebb partnerrel nemi kontaktust létesíteni

A CDC emellett azt javasolja: ha valaki a majomhimlő tüneteit észleli magán, keressen fel egy egészségügyi dolgozót, és készüljön fel arra, hogy minden kontaktjáról be kell számolnia, akivel „az elmúlt 21 napban szoros, személyes, szexuális kontaktusra volt”.

Nyitóképen: Pride-résztvevők, akik szerint „Szeress, akit akarsz”. Illusztráció. Fotó: Trenka Attila

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. június 21. 23:02
Közben kialakult a trippernek (más néven gonorrhea, kankó) egy antibiotikum-rezisztens változata is. Csak szólok. Főleg a trolloknak... Amúgy van a homokosoknak egy része - tipikusan a transzbuzik - akik a "húzzál óvszert" ajánlását se tartották be eddig se az utóbbi években, pedig azt már évtizedek óta hirdetik nekik, és az AIDS se múlt még el. Akkor most majd pont a majomhimlő meg az ezzel kapcsolatos orvosi intelmek miatt fognak változtatni...
Reszelő Aladár
2022. június 21. 07:07
Ezt így olvasni elég bizarr. Mintha valami szexklub házirendje lenne.
Csikasz
2022. június 20. 21:53
A majomhímlő és más nemi betegségek sikeres elkerüléséhez elég csak arra törekedni, hogy a segglyukunkat ne próbáljuk kilenc liter geci tárolására használni. És még angol tudós se vagyok.
fatman
2022. június 20. 17:26
ma is megdőlt a melegrekord? sztem áll mögötte vki... :-OOO
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!