Egy demokrata politikus szerint Biden rezsimváltást akar elérni Oroszországban

2022. augusztus 16. 07:34

A Demokrata Párt korábbi képviselője komoly kritikával illette az Egyesült Államok közvetett részvételét az orosz-ukrán háborúban.

2022. augusztus 16. 07:34
null

Tulsi Gabbard szerint Biden „az ukrajnai háborút használja arra, hogy rezsimváltást érjen el Oroszországban, miközben »eteti« az amerikai katonai-ipari komplexumot” – fogalmazott a Fox Newsnak adott interjújában. Hawaii állam korábbi képviselőnője erősen kritizálta Biden és szövetségesei döntését az Oroszország elleni szankciók kivetése kapcsán is, ugyanis szerinte ez csak az USA-nak és Európának tesz rosszat, miközben Oroszország rekordprofitokat gyűjt az energiahordozókból – írja a Liner.

„Európa komoly energiaválságot él meg jelenleg. Rekord energiaárak vannak Franciaországban, Németországban már a közvilágítást korlátozzák, Nagy-Britanniában és Spanyolországban pedig a családoknak és a vállalkozásoknak korlátozzák az energiahasználatát” – mutatott rá Gabbard.

– tette hozzá a volt képviselő.

Gabbard szerint az a tény, hogy az USA dollár tízmilliárdokat pumpál Ukrajnába, megmutatja, hogy ez soha nem morális kérdésekről szólt. Hangsúlyozta, hogy ez véleménye szerint a katonai-ipari komplexumról és az új világrendről szól:

„Ez nem az ukrán emberekről vagy a demokrácia védelméről szól. Ez az Oroszországban történő rezsimváltásról szól, valamint a háború kiaknázásáról, hogy megerősítsük a NATO-t és etessük a katonai-ipari komplexumot. Joe Biden számára ez arról is szól, hogy új világrendet alakítson ki, amit abban az esetben is nekünk kell vezetnünk, ha ez a nukleáris katasztrófa szélére sodor minket.”

Tulsi Gabbard vitatott személynek számít demokrata oldalon: bár régóta a demokraták tagja és társadalmi kérdésekben kifejezetten baloldaliként viselkedik, a neokonzervatív demokrata-republikánus elittel szemben azonban rendkívül háborúellenesnek tekinthető.

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
husi77
2022. augusztus 17. 09:29
Szerintem Biden csak egy jó szarásra meg alvásra vágyik!Másra már nem hiszem.
krampus
2022. augusztus 16. 16:49
Biden egy bab. O semmit sem akar. Azt se tudja ma mar, hogy hol van, igy epp ott fingja meg szarja ossze magat, ahol az eszebe jut!
csoka2000
2022. augusztus 16. 14:27
nagy tévedés! Baiden a klotyóig akar elérni, ha ráismer. Egyébként , persze , hiszen Amerika legnagyobb cselekedetei közt mégiscsak a demokrácia export van. A baj az, hogy ahová exportálták mindenki sokkal szarabbul él. Egyébként is demokrácia a legeelszartabb rendszer.
Spontán
2022. augusztus 16. 11:16
Kómában ábrándozik a nyomorék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!