Kreml: Moszkva a saját érdekeinek megfelelő választ fog adni az uniós vízumkorlátozásokra

2022. szeptember 09. 15:53

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is várja a turistákat a nyugati országokból, akik így saját szemükkel láthatják majd, hogy számos hazugságot terjesztenek nekik Oroszországról.   

2022. szeptember 09. 15:53
null

– jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak pénteken Moszkvában.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is várja a turistákat a nyugati országokból, akik így saját szemükkel láthatják majd, hogy számos hazugságot terjesztenek nekik Oroszországról.   

„Nekünk az az érdekünk, hogy a turisták jöjjenek hozzánk azokból az országokból is, amelyeket mi barátságtalannak nevezünk. Miért is ne? Végül is az embereknek látniuk kell az országunkat, és meg kell érteniük, hogy amit a saját országukban néznek és látnak a mi országunkról, az hazugság. De ezt csak úgy tudjuk elmagyarázni nekik, ha meghívjuk őket ide” – mondta.    

Peszkov külön felhívta a figyelmet

Mint mondta, ezen a téren Moszkva tükörválaszt fog adni a kölcsönösség elvének megfelelően, amely a diplomáciai kapcsolatok sarokköve.

A szóvivő arra reagált, hogy Európai Unió Tanácsa pénteken határozatot fogadott el az EU és Oroszország közötti vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztéséről. A döntés értelmében az orosz állampolgárokra mostantól az uniós vízumkódex általános szabályai vonatkoznak.

(MTI)

Nyitókép: Sergei BOBYLYOV / TASS Host Photo Agency / AFP

Kapcsolódó

Sokkal drágábban és nehezebben utazhatnak az oroszok Európába. Az EU teljes egészében felfüggeszti az Oroszországgal kötött vízumkönnyítési megállapodást. Bővebben...

 Az EU teljes egészében felfüggeszti az Oroszországgal kötött vízumkönnyítési megállapodást.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 09. 18:21
133 óra autóval. Kalinyingrád, Vlagyivosztok. 10500km. Ide be ne tedd a lábod. Nincs ott semmi. Láttam már olyan mémet, ami mondjuk egy atom világháború utáni állapotot mutatott. Hát, az ugye a Halálcsillag épülőben. És mindez a döntés, ugye demokratikusan, a 8 milliárd megkérdezésével. Vagy az 500 millió megkérdezésével. Vagy nem?
foldizs
2022. szeptember 09. 17:48
Induljanak az oroszbuzik!
PUSZTÍTÓ.
2022. szeptember 09. 17:09
ki a beteg agymosott az aki vágya muszkaföld látogatása? adrenalinfüggőknek irány phenjan!
lendvaiildiko
2022. szeptember 09. 16:42
Emberek és eszmék szabad aramlása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!