Megfeddte Putyint az indiai kormányfő

2022. szeptember 17. 09:04

„Ma már nem a háborúk korszakát éljük, és ezt el is mondtam neked telefonon” – fejtette ki Putyinnak Narendra Modi indiai miniszterelnök.

2022. szeptember 17. 09:04
null

A háborúról magáról fejtette ki röviden nézeteit Narendra Modi, amikor egy élőben közvetített pénteki találkozón Vlagyimir Putyinhoz beszélt.

Modi elmondta: „Tudom, hogy ma már nem a háborúk korszakát éljük, és ezt el is mondtam neked telefonon. Sokszor telefonáltunk már arról, hogy a demokrácia, a diplomácia és a párbeszéd, ezek mind olyan dolgok, amik hatással vannak a világra. Hogyan mehetünk tovább a béke útján az elkövetkező napokban? Bizonyosan lesz lehetőségünk arra, hogy ezt megvitassuk a mai nap folyamán” – fejtette ki India miniszterelnöke, hozzátéve: „Lehetőségem lesz arra is, hogy megértsem a te nézőpontodat”.

Putyin a padlóra nézve hallgatta végig Modi mondandóját, majd egy bólintással tudomásul vette az elhangzottakat.

Az indiai vezető kijelentései kapcsán az orosz elnök arról beszélt: Oroszország kész mindent megtenni az ukrajnai katonai konfliktus mielőbbi lezárása érdekében, de Putyin szerint Ukrajna nem hajlandó tárgyalni. „Mindent megteszünk azért, hogy az ukrajnai konfliktus minél hamarabb véget érjen, de Ukrajna vezetése sajnos bejelentette, hogy elutasítja a tárgyalási folyamatot. Közölte, hogy céljait katonai eszközökkel akarja elérni, ahogy mondja, a csatatéren” – mondta Putyin. Megjegyezte, hogy az indiai államfő különösen aggódik az ukrajnai helyzet miatt, és ő megígérte neki, hogy folyamatosan tájékoztatni fogja a legújabb hadszíntéri fejleményekről.

Putyin és Modi a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozója alkalmából tartózkodik Szamarkandban.

(Mandiner, MTI)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Totya66
2022. szeptember 19. 12:14
De akkor figyelmeztetni kéne az EU-t és az USA-t is, hogy ma már nem provokálunk ki háborúkat. Talán egyszer ezzel is benne lesz a hírekben Narendra Modi.
BAJA
2022. szeptember 18. 09:59
remek ötlet, majd ha a pakik telerakják atomfegyverekkel Kasmírt, meglátjuk a visongatást
Kecmec
2022. szeptember 18. 04:03
Pakisztánnal ugyan rendezték a határ vitájukat ? Bort iszik........
Nabakker
2022. szeptember 17. 19:17
Ok . Gondolta Putyin, akkor India "radír". Mit képzel ez a szőrőstalpú? Azt hiszi packázhat egy nagyhatalommal, csak azért mert több milliárdan vannak? Azt egy másodperc alatt kiirtják a ruszkik pár hidrogén bombával! Azt mehetnek a ....Gangeszba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!