Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Jövőre öt ország „minden lehetséges jogi eszközzel” ránk erőltetné a globális minimumadót

2022. szeptember 09. 20:07

„Készen állunk arra, hogy 2023-ban és minden lehetséges jogi eszközzel megvalósítsuk a globális tényleges minimumadóztatást” – jelentette ki Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Franciaország kormánya.

2022. szeptember 09. 20:07
null

Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Franciaország kormánya pénteken közölte, hogy jövőre »minden lehetséges jogi eszközzel« bevezetik a globális minimális társasági adót, ha Magyarország nem szünteti meg uniós szintű ellenállását” – adta hírül pénteken a Portfolio.

„Minden lehetséges jogi eszközzel”

Amennyiben a következő hetekben nem sikerül egyhangúságot elérni, kormányaink teljes mértékben eltökéltek abban, hogy betartják kötelezettségvállalásunkat” – fogalmaztak az öt kormány pénzügyminiszterei közös nyilatkozatban, egyértelmű üzenetet küldve a magyar kormánynak.

– tették hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlegi is a prágai ECOFIN-ülésen tartózkodik

Ennek fényében kifejezetten érdekes, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlegi is a prágai ECOFIN-ülésen tartózkodik. A nemrégiben a Facebook-oldalára feltöltött képek alapján épp Christian Lindnerrel tárgyalt. Feltehetően a globális minimumadó ügye is szerepelt a tárgyalás napirendjén.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. szeptember 10. 09:01
A vicc az egészben, hogy ez az egész nem is adókulcsokról, hanem valami újabb nemzetközi hóbelevanchoz való csatlakozásról szól. Amúgy hol áll Luxembourg és Írország ebben a kérdésben? Az előbbinek az elképesztő gazdagságot, az utóbbinak a gyarmati sorból felemelkedést és konjunktúra idején a jólétet jelentik az egyéni adómegállapodások a multicégekkel.
Töki
2022. szeptember 10. 08:53
Mindenre IS fel kell készülnünk!
jugabe
2022. szeptember 10. 08:46
Hát akkor az uniós befektetőket majd leváltják a távol keletiek és ennyi. Ha nekik ez kell, csinálják csak.
konfucius
2022. szeptember 10. 08:32
Ha jól olvasom, azt mondják: ha a csúnya magyarok nem állnak el a tiltakozástól, akkor mi hatan (a franciák kétszer is!) megmutatjuk, hogy a globális adót lokálisan bevezetni jó, aki meg nem vezeti be, és ezért ott a cégek a kevesebb adó miatt versenyképesebbek, az rósz! Hát miattam csinálják. Kretének. Mi pedig köszönjük, mi szeretnénk még pár ilyen rósz döntést hozni (és élvezni az előnyüket). :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!