Biden Meloninak: Várom, hogy folytassuk Ukrajna támogatását, vonjuk felelősségre Oroszországot

2022. október 22. 18:03

Az amerikai elnök azt is írta az új olasz miniszterelnöknek, hogy Olaszország létfontosságú NATO-szövetséges és az Egyesült Államok közeli partnere.

2022. október 22. 18:03
null

Joe Biden amerikai elnök üzenetben gratulált az új olasz kormányfőnek, és közölte, alig várja, hogy folytassák a munkájukat Ukrajna érdekében – olvasható a Fehér Ház közleményében. „Olaszország létfontosságú NATO-szövetséges és az Egyesült Államok közeli partnere, így országaink közösen léphetnek fel a globális kihívásokkal szemben” – áll az üzenetben.

„Akárcsak a G7 (a hét legfejlettebb ipari ország) vezetői, én is várom, hogy folytassuk Ukrajna támogatását, vonjuk felelősségre Oroszországot az agressziója miatt, biztosítsuk az emberi jogokat és a demokratikus értékeket, továbbá hozzunk létre fenntartható gazdasági növekedést” – írta az amerikai elnök.

(MTI)

Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeiről beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én.MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyesz
2022. október 22. 21:57
Tisztelt Elnök Úr! Jelen geopolitikai helyzetben nem képezheti vita tárgyát felelősségteljes kérése! Mire ezt a levelet elkezdi olvasni, mi olaszok már meg is tettük az Ukrajna megsegítésére irányuló, kézzelfogható segítségnyújtásunkat. Nagymamám a halálos ágyánál a kezembe nyomott egy régies kis papírt, amit egész életében elrejtve a szíve fölött hordott. Ezen a papíron őseim titkos pizza-receptje szerepelt. Hányattatott sorsa volt neki és a receptnek is. Sem az osztrákok, sem a franciák, sem a genovaiak nem tudták megszerezni. "Annak add, Gia, aki igazán az álmait követi, de nem úgy, hogy csak álmodik, hanem egy nagy álomban hisz." - mondta nagymamám, és örökre lehunyta a szemét. Igen, tudom mire gondol elnök úr! És szeretném megnyugtatni, hogy jól gondolja. A recept azóta már Volodimirro barátunké. Olaszország soha nem hozott még ekkora áldozatot. Megígérem önnek, hogy a Thanksgiving idejére már vasketrecben mutogathatja Szurovikint! Demokratikus öleléssel: Giorgia Meloni, miniszterelnök, Róma
jánosbácsi
2022. október 22. 21:46
Megint rábasztatok.:D Meloni közleményt adott ki amelyben azt írja, Berlusconi azt kockáztatja, hogy elveszti a befolyását az új kormányban. A Forza Italia! ugyanis épp a külügyi tárcára pályázik. Olaszország emelt fővel része Európának és a (NATO) atlanti szövetségnek. Aki nem ért egyet ezzel az alappillérrel, az nem lehet a kormány tagja, még ha ez a kormány megalakulását is veszélyezteti. Velünk a kormányban Olaszország soha nem lesz a Nyugat gyenge láncszeme.
Namond
2022. október 22. 21:29
Kíváncsi vagyok, Meloni az oroszok vagy az US kormánya felelősségét fogja firtatni.
Takagi
2022. október 22. 21:11
Már megrendszabályozza, pedig most írta alá a kinevezéset. Pofátlan szar alakok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!