Brit hírszerzési vezető: Az orosz haderő kezd kifogyni a hadianyagokból

2022. október 11. 09:06

Sir Jeremy Fleming szerint az orosz fél szempontjából kétségbeejtő helyzetről árulkodik az a tény, hogy Moszkva most már börtönökből toboroz erősítést a hadsereg számára.

2022. október 11. 09:06
null

Sir Jeremy Fleming, a brit kormány elektronikus kommunikációfigyelő és felderítő szolgálatának (GCHQ) igazgatója, aki a Royal United Services Institute (RUSI) nevű független londoni védelmi és biztonsági elemzőközpont konferenciáján szólal fel kedd délután, a Downing Street előzetes ismertetése szerint azon az állásponton van, hogy az orosz fegyveres erők kimerültek a harcokban, írja az MTI.

Sir Jeremy szerint az orosz fél szempontjából kétségbeejtő helyzetről árulkodik az a tény, hogy Moszkva most már börtönökből toboroz erősítést a hadsereg számára, emellett több tízezer tapasztalatlan sorkatonát mozgósít. A GCHQ vezetője szerint

mindezt az orosz lakosság is kezdi felismerni, az oroszok látják, hogy Putyin milyen súlyos mértékben félreértelmezte a helyzetet.

Menekülnek a sorozás elől, de rá kell jönniük, hogy immár nem utazhatnak sehova, és tudják azt is, hogy a hatóságok drasztikusan korlátozzák hozzáférésüket a korszerű technológiákhoz, mondja Fleming, hozzátéve, hogy az orosz propagandagépezet állításai ellenére távolról sem magától értetődő Oroszország katonai győzelme Ukrajnában, sőt a harctéren és a kibertérben tanúsított bátor ukrán fellépés hatására most már egyértelműen fordul a hadiszerencse.

Nyitókép: AFP

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanyar
2022. december 22. 18:19
A nyugatnak már be kellett volna jelenteni, hogy azok az orosz katonák, akik megadják magukat, gyorsított eljárásban kapnak letelepedési engedélyt. Érdekes lenne...
zolka50.50
2022. október 12. 08:46
A hírszerzés sehol a világon nem nyilatkozik. Az állítólagos brit hírszerzési információk kacsák. Most is: " a Downing Street előzetes ismertetése szerint". Kacsa.
Robert69
2022. október 11. 22:04
Hát valamivel életben kell tartani a lelkesedést, ha mással nem hazudnak....Van a háborúnak egy örök igazsága, a fegyverek önmagukban mit sem érnek. Emberből pedig az oroszok állnak jobban.
Tuners
2022. október 11. 14:24
Jeremy Fleming, head of the UK's Government Communications Center (electronic intelligence service), told the BBC that Russia still has a "deep stockpile" of weapons, despite the intense nature of the fighting in Ukraine. He also noted that the British authorities do not see signs of preparation of the Russian Federation for the use of nuclear weapons. Kreatív fordítás, vagy kihagyjuk azokat a részeket a nyilatkozatból ami nem illik bele az elöírt narratívába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!