Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Németország elküldte a legmodernebb légvédelmi rendszerét az ukránoknak

2022. október 12. 06:32

Olaf Scholz kancellár szerint a fegyverek alkalmasak a nagyvárosok védelmére.

2022. október 12. 06:32
null

A Der Spiegel arról tudósít, hogy Németország leszállította Ukrajnának az elsőt a négy ígért Iris-T SLM típusú légvédelmi rendszerből. Hozzátették: a legmodernebb német légvédelmi fegyvert az überlingeni Diehl Defence gyártotta.

A német kormány közlése szerint az Iris-T-t elsősorban civil lakosság védelmére használják az orosz hadsereg rakétatámadásai ellen. Olaf Scholz kancellár szerint a fegyverek alkalmasak a nagyvárosok védelmére. A szállításra a német kancellár június elején tett ígéretet.

Úgy volt, hogy novemberben adják át, de a hétfői támadások hatására felgyorsították a folyamatot.

Az Iris-T SLM légvédelmi rendszer három járműből áll: egy katonai teherautón elhelyezett kilövőállás, amin nyolc rakéta fér el, egy radarjármű és egy parancsnoki jármű.

Azt írják, a légvédelmi rakéták akár 20 kilométeres magasságban és 40 kilométeres távolságban is képesek célpontokat találni, hatótávolságuk pedig lényegesen nagyobb, mint a vállról indítható légvédelmi rakéták.

Kép forrása: Wikipédia

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. október 12. 11:17
Ezek élesben próbálgatják, hogy vajon milyen hatékony lehet a légvédelmük.
Ólat a trolloknak
2022. október 12. 09:40
És nektek mi marad krautok?
néhai Ch.Pilot
2022. október 12. 09:23
Ők pedig már viszik is tovább a fekete piacra, terrorosta elvtársaiknak.
madar299
2022. október 12. 09:06
Személyzetet is küldönek vele ? Igen, ez már nálunk szerződésben foglalt, kötelező előírás ! 10 agysebész + 20 atamtudós + 30 egyéb mérnök migráns a minimális széria , de szükség estén tudunk még több szakembert is küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!