Wall Street Journal: az oroszok lettek Ukrajna legnagyobb fegyverbeszállítói

2022. október 06. 09:50

460 orosz tankot, 92 önjáró tarackot, 195 páncélozott járművet és 44 rakétavetőt zsákmányoltak eddig Zelenszkij katonái – áll az amerikai lapban.

2022. október 06. 09:50
null

Az ukrán fegyveres erők annyi orosz fegyvert zsákmányoltak az utóbbi időben, hogy Moszkva lett Ukrajna legnagyobb nehézfegyver-beszállítója. A lefoglalt felszerelés segíti az ukrán erőket, hogy visszafoglalják Donyeck megye keleti területeit – olvasható a Wall Street Journal cikkében.

A WSJ azt írja, hogy Ukrajna gyors áttörése Harkivban oda vezetett, hogy több száz orosz egység felszerelése került ukrán kézbe. Az orosz hadsereg menekülés közben hátrahagyta nehézfegyvereit és élelmiszer-tartalékait.

Az ukrán védelmi minisztérium legfrissebb statisztikái szerint

460 orosz tankot, 92 önjáró tarackot, 195 páncélozott járművet és 44 rakétavetőt zsákmányoltak eddig Zelenszkij katonái

– áll az amerikai lapban.

Nyitókép illusztráció. Fotó: JUAN BARRETO / AFP

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 06. 13:47
Kételkedem a számok pontosságában. Egyéb véleményem szerint az oroszok és ukránok egymás között csereberélik a fegyvereket.
berkenye
2022. október 06. 13:27
"Oroszország nem fogja eltűrni, hogy megalázzák." Tehát van egy beképzelt tomboló túlmozgásos ökör (gyengébbek kedvéért: puttyantó). De hagyjuk nyugodtan tovább őrjöngeni, mert miért ne. Nem Oroszország lesz megalázva, hanem ez a hibbant és a követői, de ez viszont meg fog történni.
SayNoToLiberalFacism
2022. október 06. 13:04
Oroszország nem fogja eltűrni, hogy megalázzák. Ezt nem értik meg nyugaton. Ezért lesz globális atomháború. De ha mégsem remélem Ukrajnát hamar felveszik EU-ba, hiszen kisebbségi jogok rendben, nincs feloszlatva ellenzék, nincs eltörölve választás, van szólásszabadság, nincsenek önkényes letartoztatások, hatalmas jogállam a jogállamisági eljárásban elítélt Magyarországhoz képest. Őszintén azt sem értem, hogy eddig miért nem lett atomháború. USA gyakorlatilag hadban áll Oroszországgal, terror cselekményeket hajt végre (gázvezeték, ugyan, mindenki tudja ki volt). Lehet még nincs elég hiperszonikus ICBM, és Putyinék arra fókuszálnak, hogy legyen elég, és hogy eltakarítsák végre a népírtó (tudtátok, hogy a koncentrációs tábor angol-spanyol találmány?), háborús bűnökért soha el nem ítélt (atombomba, szőnyegbombázás, napalm, stb), rabszolgatartó, imperialista, demokráciákat aláásó anglo-amerikai birodalmat. Mondjuk nélkülük előbb lesz világbéke, az pedig biztos, hogy USA hamarosan el fog bukni, hiszen Magyarország a szövetségese, mi pedig nem szoktunk győztes oldalon állni már lassan fél évezrede. Ezen kívül már csak 1 dolog biztos: a románok át fognak állni, mint mindig.
Ben Jeremiah
2022. október 06. 12:45
Az 460 tank elsőre hihetetlen. Egy zászlóalj 30-40 tank, 100 tank már egy önálló dandár - a 460 tank az több hadosztály.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!