Melonit bírálják a szövetségesei, mert szakértői kormányt akar

2022. október 07. 15:35

Matteo Salvini ismét belügyminiszter szeretne lenni.

2022. október 07. 15:35
null

Az olasz választások győztesét és várhatóan következő miniszterelnököt, Giorgia Melonit bírálják a szövetségesei, amiért elődjéhez, Mario Draghihoz hasonlóan politikusok helyett ő is technokratákat szeretne a kulcsfontosságú minisztériumok élére – írja az Euractiv. Meloni most próbálja kormányát alakítani a másik két jobboldali koalíciós partnerrel, Matteo Salvini Ligájával és Silvio Berlusconi Forza Italiájával. Sokan még Draghihoz is hasonlították, aki maga is technokrata.

A szövetségesei különböző személyeket ajánlgatnak Meloninak, az első Salvini volt, aki ismét belügyminiszter szeretne lenni. A leendő kormányfő egyelőre egyetlen nevet sem erősített meg.

Olaszország következő kormányának egyik legfontosabb kihívása a helyreállítási alapból származó uniós pénzek felhasználása lesz a szükséges reformok végrehajtásával együtt. Meloni azonban hangsúlyozta, a Draghi-kormány késedelmeket okozott a program végrehajtásában. a volt miniszterelnök azonban tagadta, hogy a nemzeti terv végrehajtásában késedelmek lennének.

Nyitókép: MTI

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fideszkutya
2022. október 07. 22:33
A megválasztásakor írtam, hogy lesz ő még sorosbérenc digó kurva a csaj a fideszes szolgák szemében. Jó úton jár ehhez, persze még próbálják magyarazni, hogy biztosan valami fondorlatos cselek ezek tőle, pedig kurvara nem. Benéztétek ezt, sracok!
Reszelő Aladár
2022. október 07. 20:10
Le lenne cerkája, akkor annál fogva szorítanák. Ne feledjük, hogy Salvinivel egyszerre szövetségesek és konkurensek is, vagyis olyan pozi kell neki, ami egyszerre javítja a megítélésés, de nem annyira, hogy az káros legyen. Az olasz néptől biztos, hogy nem szakértői kormányra kapott megbízást és alighanem Dr Miniszterelnök is megtanácsolta már korábban, hogy hogyan és kikkel vegye körbe magát. Ne feledjük, hogy ő jó vezető mellett remek hatalomtechnikus is.
nempolitizálok
2022. október 07. 19:58
Ezekszerint nem veszi be a kijelölt zsidókat a meghatározott poziciókba, elsősorban pénzügy. Akkor itt jogállami gondok is lesznek majd.
Egy Ember
2022. október 07. 19:33
Januárban újra választanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!