Hiába örül Pelosi a republikánusok szerint, úgy tervezik, átveszik a helyét

2022. november 09. 08:47

Kevin McCarthy, a republikánusok szövetségi képviselőházi vezetője szerint pártja többséget szerez a törvényhozás alsóházában – és ezzel ő veheti át Nancy Pelosi házelnöki helyét is.

2022. november 09. 08:47
null

Győzelmet hirdetett Kevin McCarthy kaliforniai republikánus politikus, a szövetségi Képviselőház republikánus kisebbségi frakciójának vezetője – írja a FoxNews.

McCarthy szerint azonban a republikánusok bizonyosan annyi képviselői helyet szereznek, amivel átveszik a többséget a Képviselőházat eddig uraló demokratáktól.

„Ha hiszel a szabadságban, a kemény munkában és az amerikai álomban, ezek azt mutatják, hogy helyed van a Republikánus Pártban” – üzente McCarthy, aki leszögezte, hogy bővíteni kívánják a pártot.

Ugyan hivatalos választási eredmények még nincsenek, de az eddig beérkezett adatok és becslések valóban közelebb mutatják a republikánusokat a képviselőházi többség megszerzéséhez, mint a demokratákat.

Amennyiben a fordulat megtörténik, valószínű, hogy Kevin McCarthy lesz a Képviselőház elnöke, kiütve pozíciójából Nancy Pelosi demokrata veteránt.

Részletes választási hírfolyamunkat itt olvashatják tovább!

 

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobbközépen
2022. november 09. 09:41
Azért amikor ez megtörténik, akarom látni a banya arckifejezését.
makapaka2
2022. november 09. 09:37
REMÉLHETŐLEG.
Misi500
2022. november 09. 09:26
Csak sajnos a republikánusok nagy része még mindég látens "demokrata".
Bonaparte
2022. november 09. 09:15
80+-os embereknek már nem a képviselőházban kellene botorkálniuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!