Frankfurter Rundschau: Magyarországot a korrupció melegágyának tartják

2022. november 19. 10:30

Az országos német napilap cikkében azon lamentál, Magyarország megkapja-e az uniós forrásokat. Természetesen Daniel Freund is említésre kerül.

2022. november 19. 10:30
null

„Magyarország félti az uniós milliárdokat – és mégis tiltakozik az orosz szankciók ellen: Miért »szerencsés« Orbán” – ezzel a címmel közölt szombat délelőtt cikket a Frankfurter Rundschau országos német napilap. A cikk szerint ha Brüsszel megnyitja a pénzcsapot, azzal fontos ütőkártyát ad ki a kezéből, viszont azt hogy mi lesz, egyelőre nem lehet megjósolni.

 

 

A lap beszámol róla, hogy Orbán Viktor kormánya 17 reformlépést jelentett be annak érdekében, hogy megakadályozza az EU által kifogásolt milliárdos támogatásokkal való visszaélést. Ennek kapcsán beszámoltunk róla, hogy szombaton kezdte meg működését az Integritás Hatóság.

Magyarországot a korrupció melegágyának tartják

– sok esetben Orbán barátai és bizalmasai valószínűleg hasznot húztak az uniós projektekből” – olvasható a cikkben.

Daniel Freundot sem rest idézni a lap, aki korábban úgy nyilatkozott: további reformok nélkül Magyarország az unió nem demokratikus tagja lehet. A német politikus szerint Orbánnak az a mázlija, hogy sokkal nagyobb gondok vannak terítéken, és azok megoldásához szükség van az ő beleegyezésére is.

 

 

 

Fotó: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2022. november 20. 17:05
Merkelisztánban mindenki tudja, hogy a "Frankfurter Rundschau" a szocialisták propagandalapja. Ezért is nevezik "Pravda am Main"-nak...
Innogreen23
2022. november 20. 14:10
Freund köcsög után szabadon: Magyarországon egyéb más problémák vannak, a korrupción kívül...! Hát ja. Például hogy egy ilyen közféreg köcsögöt mint Freund, nem lehet büntetlenül felhúzni egy lámpavasra, mert annyit kapnánk érte mint egy emberért, pedig csak egy szarkupac. Pedig milyen szép karácsonyi dísz lenne belőle. Ja meg a haverjaiból is. Azért én bízom benne, hogy eljön ez az idő, hamarosan.
Nyugati Ádám
2022. november 20. 14:01
Minden üzletember pontosan tudja, hogy melyik országban, milyen vezetés mellett, mennyi a 3 millió fölötti USA dollár vagy Euro értékű üzletnél az ún. járulékos költség. Azt is mindenki tudja, hogy milyen összefüggés mutatkozik az ár, a járulékos költség és az üzleti haszon egymáshoz viszonyított aránya. Minden ország esetében az állami forrásokkal is megvalósítandó projekt fokozott ellenőrzésnek van kitéve úgy, hogy a hazai beszállító milyen és mekkora, nyilvánosan meghirdetett árelőnyt kap. Az árutermelő beruházások esetében is jól kalkulálható a megtérülés, ezért ott a piacvezetők vannak előnyben, ezért az ilyeneknél kisebb a járulékos költség. A legmagasabb járulékos költség rendszerint az infrastrukturális és a közüzemi beruházásoknál jelentkezik, mert ott szigorúbbak a garanciális feltételek és a beruházó sokszor extra igényeket támaszt. Árversenyt is könnyű szimulálni, a versenyt bizonyítandó. Egy internacionális jó barátom említette a 4-es metróval összefüggésben, hogy az a korrupció ami Magyarországon van, az mind nyugaton, mind keleten és délen a szokásos közvetítői díj. Ami Magyarországon korrupció az nyugaton, keleten és délen, az az udvariatlanság kategóriájába tartozik.
Mireisz Csilla
2022. november 20. 13:00
Scholz, mihaszna Ursula de frász, fogtündér és magyar Katinka (teljesség igénye nélkül) ahogy korruptak és eljárás van ellenük az okay! Annak úgy kell lenni! Vagyis, ha Viktor lopna, HAAAAA lopna, akkor azt úgy kellene tennie, mint ezeknek, és akkor az törvényes. Ahhhhhaaaa.... Hát ezek teljesen hülyék, és KURVÁRA UNALMAS UGYANAZ A MANTRA!!!! lop, lop, lop..... MI FENÉT LOPOTT EL ORBÁN????? MONDJÁK MEG MÁR KONKRÉTAN???? Radírgumit az irodából???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!