Kreml: London részese lehetett az Északi Áramlat elleni támadásnak

2022. november 01. 14:36

Arra várnak választ Liz Trusstól, hogy küldött-e üzenetet Blinkennek az Északi Áramlat felrobbantása után.

2022. november 01. 14:36
null

Az orosz hírszerző szolgálatok olyan információkat kaptak, amelyek arra utalnak, hogy brit haditengerészeti tanácsadók részesei voltak az Északi Áramlat elleni robbantásoknak – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak. Peszkov szerint gondosan kell elemezni az orosz szakszolgálatok értesüléseit a brit részességről. Mint mondta, „az ilyen akciókat nem szabad egyszerűen annyiban hagyni. Arra számítunk, hogy az európai fővárosok megengedhetetlen hallgatása ellenére ez az elemzés mégiscsak elkészül.

Elvégeztetett?    

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő kedden Telegram-bejegyzésben sürgetett választ Londontól azokra az online médiajelentésekre, amelyek szerint

Liz Truss volt brit miniszterelnök „It's done” (Elvégeztetett) szövegű üzenetet küldött Antony Blinken amerikai külügyminiszternek

a gázvezetékek felrobbantása után. Putyin elnök a hétfő éjjel Szocsiban megtartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a Gazprom orosz gázipari vállalatnak engedélyezték a robbantások helyszínének megvizsgálását és a csővezetékekben keletkezett károk felmérését. Az elnök szerint a helyszíni szemle egyértelműen azt bizonyította, hogy terrorcselekmény történt.    

Az orosz vezető Alekszej Miller Gazprom-elnök hétfő reggeli beszámolójára hivatkozva azt mondta, hogy helyszínen két, 3-5 méter mély krátert találtak. A robbanás kiszakított egy 40 méter hosszú csőszakaszt az Északi Áramlatból, a csövek pedig 259 méterre kerültek egymástól. A kiszakadt csőszakasz egy része 90 fokban meghajlott és 40 métert sodródott az Északi Áramlat 2 irányába, amelyet a robbanás repeszei és a csőmaradványok megrongáltak.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. november 01. 16:56
Hat, csak annyi tortent, hogy "Lizzy a Truss" a rossz gombot nyomta meg. A pirosat kellett volna a kek helyett, de belezavarodott...
masikhozzaszolo
2022. november 01. 16:25
Most a csőgörény kirándul. Wellness. 259 méterre.
Zolotarjov
2022. november 01. 15:51
Csak úgy mihez tartás végett..nem kellene már elsüllyeszteni egy, az UK-ba tartó tartályhajót?
Aerion
2022. november 01. 15:48
Teljesen egyértelmű, hogy a jelen eset miatt kellett eltakarodnia. Na, természetesen nem volt a probléma, hogy megsértve idegen országok felségterületét terrorista katonai akciókkal, további országok sokmilliós lakosságának okozva jelenleg még felmérhetetlen anyagi és fizikai károkat, neeeeem, ez a kérdés fel se merül egy jogállamban és demokráciában. Nem, az probléma, hogy eldicsekedett a jól végzett munkával esemesben. És ezt a jogállam és a demokrácia már nem tudja tolerálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!