Wall Street Journal: az ukránok a szabad világ védelmében áldozzák életüket

2022. november 04. 11:59

A lap szerint Ukrajna védi „a Nyugatot az elszánt ellenségtől”.

2022. november 04. 11:59
null

A Wall Street Journal publicistája szerint tévedés bárkinek is azt gondolnia, hogy Vlagyimir Putyin az ukrán megyék annektálásával visszavonult volna, és „békében élt volna tovább”. A szerző úgy véli, Moszkva felsorakoztatta volna hadseregét a szomszéd állam nyugati határain, majd politikai, gazdasági és katonai nyomást gyakorolt volna a NATO keleti szárnyára, azaz Lengyelországra, Csehországra, Romániára, Szlovákiára és Magyarországra. Hasonlóan járna el a balti köztársaságokkal, valamint a svédekkel és a finnekkel szemben is. 

A cikk azzal folytatja, hogy a másik oldalon egy sor ország aktív szövetsége áll. Oroszország, Kína és Irán fogott össze nem hivatalosan.

Célkitűzésük az, hogy leváltsák az USA-t és liberális értékeit. Ehhez a fő csatateret most Ukrajna jelenti”

– fogalmaz a szerző. 

„Az ukránok a szabad világ védelmében áldozzák életüket. Azért, hogy megvédjék a Nyugatot az elszánt ellenségtől” – olvasható a lap hasábjain.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. november 05. 15:43
Azért a lóvé sem elhanyagolható.
Langyos hurkazsír
2022. november 05. 12:34
Hm... ezek szerint február 24 előtt nem volt szabad a "világ"? Nem vettem észre.
Vasalo
2022. november 05. 08:40
Na erre miböl jött rá a WSJ? Egy olyan országban, ahol több mint 30 évig, eszükbe sem jutott a szabadság, csak a harácsolás meg mások átverése, leigázása pontosan a háboruban jutna valakinek az eszébe a szabadság. Röhej az ilyen aljas elemzés, nem más mint megint propaganda, mézesmadzag.
Hurka
2022. november 05. 08:32
Azért itt-ott pár százmilliós vilák is az ölükbe hullanak az ukrán vezéreknek, de az egyszerű bakák azok tényleg hullanak és hulláká áldoztatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!