Euractiv: Joe Biden kemény diónak bizonyult Putyin számára

2022. december 02. 08:51

Gondolatkísérletbe kezdett az európai lap.

2022. december 02. 08:51
null

„Politikai fikció” keretein belül veszi végig az Euractiv, mi történt volna, ha Donald Trump lenne az elnök a háború alatt. A lap szerint Ukrajna a legjobb képességei szerint ellenállt volna, és esetleg segítséget kapott volna, főként Lengyelországtól, az amerikai katonai segítség és a NATO vezetése nélkül. Minden valószínű forgatókönyv szerint Oroszország viszonylag gyorsan megnyerte volna a háborúját, visszavéve Ukrajna teljes Fekete-tengeri partvidékét, beleértve Odesszát is, és kevés erőfeszítéssel bekebelezve Moldovát.

Az EU határainál állomásozó orosz erőkkel aláírt békemegállapodás valószínűleg még a háborúnál is katasztrofálisabb lenne.

Valószínűleg a NATO végét jelentené, ahogyan mi ismerjük, és  előkészítené az EU felbomlását”

– értékel a lap, hozzátéve, hogy utóbbit az olyan „gyenge láncszemek” ágyaznák meg, mint Magyarország és Bulgária. A lap szerint lehetséges, hogy

Putyin ezt remélte elérni február 24-én kora reggel, de Joe Biden kemény diónak bizonyult.

Az Euractiv szerint ebből a gondolatkísérletből is jól látható, hogy az oroszok „nem véletlenül próbálták meg befolyásolni az amerikai választásokat”.

Nyitókép: Karen Minasyan / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. december 02. 12:16
Tökéletes a címlapfotó ... Ilyen fejet vág erre az euractive cikkre Putyin ...
khomeini
2022. december 02. 10:20
aztakurva! mit szív a szerző?
forsteandretredjemann
2022. december 02. 09:59
Tény, hogy az ellenfelet összezavarja ha valaki úgy woke, hogy közben sleepy. Bár a kemény dió ebben az esetben akkor is nagyon erős túlzás.
nempolitizálok
2022. december 02. 09:52
Na szórakozzunk már, Ursula még keményebb dió Putyinnak. Putyin magasról szarja le mindkettőt, hiszen ami ukrajnában érdekes számára, az szinte már most az övé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!