Fukuyama úgy véli, Ukrajna már 2023-ban visszafoglalhatja a Krímet

2022. december 14. 21:18

A politológus jóslata szerint újabb „megalázó visszavonulást fogunk látni” az oroszok részéről.

2022. december 14. 21:18
null

Francis Fukuyama híres amerikai politológus nem zárja ki, hogy Ukrajna 2023-ban felszabadítja a Krímet az orosz megszállók alól – olvasható az Ukrajinszka Pravda cikkében. 

„Úgy gondolom, hogy a Krím visszatérése 2023-ban nem kizárt. Jelenleg az ukrán hadseregnek vissza kell foglalnia Herszon régiót, majd fel kell szabadítania Zaporizzsja régiót. Így egyszerűen elvághatják a Krímet az oroszoktól és megfoszthatják őket a félsziget ellátásának lehetőségétől” – vélekedett Fukuyama.

Szerinte Putyin nem vet be nukleáris fegyvereket

A politológus emlékeztetett arra, hogy Ukrajna már elérte a kercsi hidat, így Oroszországnak nagyon nehéz lesz támogatnia csapatait a Krímben. Fukuyama úgy véli, hogy ez a helyzet az orosz csapatok vereségéhez fog vezetni, és

Fukuyama ugyanakkor nem gondolja, hogy Oroszország kivonulása a Krímből ahhoz vezetne, hogy Putyin nukleáris fegyvereket vetne be, mert így az Orosz Föderáció amúgy is nehéz helyzete még kilátástalanabbá válna.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2022. december 18. 03:26
Érdekes! A történelem vége után is történik valami?
Jacques Foche
2022. december 15. 23:15
Valakinek ezt is mondania kellett. Más majd mást mond, valamelyik csak bejön... „Jósolni nagyon nehéz, különösen a jövőt illetően.”
kulalak
2022. december 15. 19:32
Ez egy senki. Ignorálni kellene.
confitür
2022. december 15. 18:15
Az amerikai álom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!