Ferenc pápa: Ünnepeljünk szerényebben, támogassuk inkább az ukránokat!

2022. december 14. 15:35

A Szentatya vasárnapi miséjén „sötét jövőt” és még nagyobb pusztulást vizionált.

2022. december 14. 15:35
null

Egyik legutóbbi Twitter-bejegyzésében a Szentatya arról írt, hogy a háború sújtotta Ukrajnában nagyon sokan szenvednek, akikért imádkoznunk kell, és lehetőség szerint támogatnunk kell a rászorulókat.

Ferenc pápa azt kérte követőitől, hogy

– olvasható a posztban.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

„A jövő még sötétebb lesz”

Ferenc pápa a vasárnap tartott miséjén közölte, rossz dolgokra számít a közeljövőben. A katolikus egyházfő homíliájában azt mondta: „keserű időket élünk, amelyben tombol a háború, és nő az igazságtalanság, az éhezés, a szegénység és a szenvedés”, de ez még nem minden, ugyanis több „előjelét” is látja annak, hogy

a jövő még sötétebb lesz és még nagyobb pusztulás vár az emberiségre, mint eddig

– idézte a pápát az Index.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hang
2022. december 16. 09:35
Előbb a környezetemben élőknek, utána a honfitársaimnak segítek. Véletlenül sem a honfitársaimat vegzáló, a hazámat többször elpusztító szláv söpredéknek.
Gyzoltan
2022. december 15. 10:33
Feléd is csak megismételni tudom, az itt imént írtakat; "Mindig a zsidók! Mindig a zsidók gyártják számolatlanul az emberiséget megosztó, szembefordító raffinált ideológiákat... Emberiségellenességük több évezredes, a létük is erre alapozódik..." MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789) "A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."
Ólat a trolloknak
2022. december 14. 20:55
Támogasd papa.
Monostor
2022. december 14. 20:35
Megfogadjuk a tanacsot Ferenc Papa, ebben az evben beerjuk libamajjal kaviar helyett. A maradek penzzel veszunk par gyertyat es elkuldjuk Ukrajnaba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!