Lengyelország beperelte az Európai Bizottságot

2022. december 22. 21:55

Elegük lett a lengyeleknek abból, hogy minden követelést teljesítettek, de a Bizottság továbbra is napi 1 millió eurós bírsággal sújtja őket.

2022. december 22. 21:55
null

Lengyelország kérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához, amelyben panaszt tett a Bizottság ellen. Az indok azon büntetések, amelyeket az Európai Bizottság már a Legfelsőbb Bíróságról szóló elnöki törvény hatályba lépése után beszedett. Az Európai Bizottság továbbra is napi 1 millió eurós bírsággal sújtja Lengyelországot a Legfelsőbb Bíróság fegyelmi kamarája miatt, amelyet már megszüntettek – ami helyett a szakmai felelősséggel foglalkozó kamarát hozták létre.

A lengyel európai ügyekért felelős miniszter, Szymon Szynkowski szerint 

Kifejtette, hogy Lengyelország választás előtt állt, vagy megtámadja az ideiglenes intézkedésről szóló rendelkezést, vagy magát a pénzlevonásról szóló határozatot. Végül az utóbbit választotta.

Mit követelnek a lengyelek?

„Az utolsó előtti, 30 millió eurós levonás [bírság – a szerk.] a június 28. és július 27. közötti időszakra vonatkozott. És ebben az esetben Lengyelország azt szeretné, ha a levonás egy részét július 15-től számítva visszatérítenék. Másrészt, az EB legutóbbi levonása 33 millió euró összegű volt a július 28. és augusztus 29. közötti időszakra vonatkozóan, és ez az az összeg, amelyet a kormány teljes egészében visszakövetel” – írták.

A lap újságírói megállapították továbbá, hogy Lengyelországnak az Európai Unió Bíróságához benyújtott panasza az összes további, még hátralévő levonásra is vonatkozik, amelyek az idén augusztus 29. utáni időszakra vonatkoznak.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Pawel Supernak

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2023. január 10. 22:24
Undorító az egész játszma, amit a balliberális banda - erőfölényének tudatában - játszik a nekik nem tetsző országokkal. De el fog jönni az idő, amikor változnak a dolgok és a ballibesek lesznek hátrányban. Akkor semmiféle kíméletet nem érdemelnek majd meg emiatt, és ezt tudniuk kellene! A megállapodások és szerződések mindenkire kötelezőek és nem az erőfölénytől kell, hogy függjenek. Ma már nem szavaznék az EU-csatlakozásra. A lengyelek pedig továbbra is bekajálják a libsi maszlagot és érzelmi alapon politizálnak, katonáskodnak. Pedig, ha leállnának (mint mi), secperc alatt vége lenne a háborúnak és az EU-nak is.
Gonella
2022. december 23. 21:25
na ugye hogy lehet perelni!
zsurmo
2022. december 23. 11:10
Biztos,h.nem az EB borított
masikhozzaszolo
2022. december 23. 10:41
Mi is várhatjuk a bírságot. Persze nekünk nem 1 millió euró lesz, hanem több Visszaesők vagyunk. Az hogy kisebbek, az csak jó, majd jobban fáj. Pénz meg nem lesz az uniótól. Illetve bírság lesz az uniótól, amit mi fizetünk, mert nem lehet a bugyikákban turkálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!