„Túl konzervatív” a skót pénzügyminiszter, nem lehet a Skót Nemzeti Párt vezetője

2023. február 23. 16:31

A Politico szerint nem tett jót Kate Forbes-nak, hogy őszintén beszélt társadalmi nézeteiről.

2023. február 23. 16:31
null

Sajtóhírek szerint valószínűleg nem Kate Forbes lesz a Skót Nemzeti Párt vezetője. A Politico csütörtöki cikkében rámutat: a pénzügyminiszter interjúk sorát adta, amelyekben őszintén beszélt társadalmi nézeteiről. Ezek között között szerepel az azonos neműek házasságának, a nemi önazonosításnak és a házasságon kívüli szexnek az elutasítása.

A lap értesülései szerint egy olyan pártban, amely szociálisan liberális bázisáról és önjelölt „progresszív” vezetőjéről ismert,

az ilyen nézetek nagyrészt kiközösítéssel érnek fel

egy olyan politikus számára, aki a párton belül legmagasabb tisztségre pályázik.

A párt két képviselője szerint most már nincs sansza megnyerni a vezetői versenyt, amelybe hétfő reggel még nagy esélyesként szállt be.

Nyitókép: ANDY BUCHANAN / POOL / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. február 23. 20:43
Fagyott kutya lába Volt egy idősebb munkatársam, aki igen nagyra tartotta a skótokat attól fogva, hogy látott egy középiskolás fiúosztályt Ausztriában szoknyában és bojtos sapkában síelni. Ami majdnem olyan, mintha bőgatyában, lajbiban, fokossal és csöcsös korsóval nyomatnánk a lejtőn. - Na látod, skótok még akkor is lesznek, ha magyar már nem. Egy pillanatra el is hittem, aztán odaértek és angolul beszéltek. És volt köztük egy paki meg egy májgyulladásos. Remélem, legalább alsógatyát húztak, fönt volt vagy mínusz hét. Legalább elment a kedvük a lányok híján permutálástól.
Akitlosz
2023. február 23. 18:41
Egy sikeres politikus nyilvánosan nem beszél őszintén. Mindig az adott hallgatóságtól függően ahhoz igazítva beszél, mindenkinek azt mondja, amit hallani szeretne tőle, azon kívül csak üres frázisokat puffogtat, amiken azt ért a hallgatóság, amit akar. Ha megszerzi a hatalmat, akkor úgyis azt csinál, amit akar, függetlenül attól, hogy korábban kinek mit mondott.
nakatomi
2023. február 23. 18:24
A csinos, fehérbőrű, és normális nemi identitással rendelkező hölgy elveszítette az esélyét a kabinet vezetésére. Ezzel egyidőben megnőttek az esélyei az ellenfelének. Humza Yousaf pakisztáni származású és mint ilyen muszlim vallású. Ki más lehetne alkalmasabb Skóciát vezetni. https://en.wikipedia.org/wiki/Humza_Yousaf
olajfa1
2023. február 23. 18:16
Az angolok tényleg halálra röhögik magukat a skótokon! Skótok meg nem értik hogy min röhögnek az angolok... Vagyis nem lehet Skócia M.E.-e... MERT TÚLSÁGOSAN IS "SKÓT"?... Ez a LEGSKÓTABB SKÓT VICC!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!