Daniel Freund: Ha Putyin ma Budapestre látogatna, letartóztatnák?

2023. március 21. 21:15

A német EP-képviselőnek az ICC elfogatóparancsáról is Magyarország jutott az eszébe.

2023. március 21. 21:15
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. A letartóztatási kötelezettség az ICC-tagállamokat kötelezi, így Putyin elhagyhatja ugyan Oroszországot, de ha olyan országba megy, amely tagja az ICC-nek,

akkor fennáll annak veszélye, hogy letartóztatják. 

Erre a hírre reagálva Daniel Freund az alábbiakat írta Twitter oldalán: „Ha Putyin ma Budapestre látogatna, letartóztatnák?”

 

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2023. március 22. 18:50
nem és semmi közöd hozzá idióta...
fonak
2023. március 22. 17:55
Ha államfői minőségben látogatna Budapestre, nem tartóztathatnánk le. Védné a diplomáciai immunitás.
Vakfolt
2023. március 22. 16:01
"Daniel Freund: Ha Putyin ma Budapestre látogatna, letartóztatnák?" Ha az erdőben kidőlne egy fa és senki sem látná, ahhoz se lenne több közöd.
Vasalo
2023. március 22. 15:12
Söt a magyar biroság követhetné a szuperdemokratikus mintát egyenesen az USA-bol, ahol elitéltek egy Bobby Bostic nevü gazembert csupán 241 évre és a mult héten valahogy mégis szabadlábra került. Van még mit tanulni a minta demokratáktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!