Wall Street Journal: „kicsinyes” lépés Washingtontól Orbán Viktor kizárása a demokráciacsúcsról

2023. március 31. 08:31

A lap véleménycikkében rámutatott, hogy nem ez az egyetlen „kirívó következetlenség”.

2023. március 31. 08:31
null

A The Wall Street Journal véleménycikke szerint Joe Biden elnök demokráciacsúcsa a résztvevők egyesítése helyett megosztó lett, és rávilágított az amerikai külpolitika következetlenségeire.

„Úgy tűnhet, hogy a csúcstalálkozó célja a jelenlegi amerikai elnököt a demokrácia megmentőjének, míg az elődjével rokonszenvezőket illegitimnek minősíteni. Erre példa Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki a republikánusok egyik kedvence, de eddig egyetlen demokráciacsúcsra sem hívták meg” – idézte fel a lap.

Majd hozzátette, „igaz, hogy Orbán populizmusa tönkretette a magyar demokráciát, és a Freedom House Magyarországot »részben szabadnak” minősíti, a svéd V-Dem Intézet pedig 2020 óta »választási autokráciának« nevezi.

amelyek mind kaptak meghívást a csúcsra”.

A cikk szerzője leszögezte, „Nem Orbán »kicsinyes« kizárása az egyetlen kirívó következetlenség. A V-Dem által az elmúlt évtized önkényuralmi listájáról öten kerültek fel a meghívottak listájára: Brazília, India, Mauritius, Lengyelország és Szerbia. Öten pedig nem: Salvador, Magyarország, Thaiföld, Tunézia és Törökország. Ha van rendszer ebben az őrületben, az jelenleg nem nyilvánvaló” – olvasható a Wall Street Journalban.

Nyitókép: Facebook

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. március 31. 15:30
Ez jó, Orbán tönkretette a magyar demokráciát. 2002-ben mondta Gyurcsánynak, csináljátok szarul és lopjatok sokat, hogy 2010-ben nyerhessek.
MrStokes
2023. március 31. 13:27
Mi ez a woke kommunista WSJ ? Ki a f@szt erdekel mit mond?? KABUL
Reszelő Aladár
2023. március 31. 13:15
Most dől el, hogy akkor kivel vagyunk? Most dől el, hogy a kelethez sorolnak-e, szankcionálnak-e és az itteni nyugati tőkének ki kell-e vonulni? Nem-nem és nem. Ez egy seregszemle, hogy kik vannak félelemből az USA-val.
Robertoo
2023. március 31. 12:54
Ez olyan, mint az Eurovíziós dalfesztivál. Ott sem veszünk részt, nagyon helyesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!