Két évtized után újra jobboldali polgármestere lehet Berlinnek

2023. március 03. 18:48

Franziska Giffey SPD-s polgármester azt javasolta pártjának, hogy a győztes CDU-val kössenek koalíciót.

2023. március 03. 18:48
null

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt a szociáldemokrata Franziska Giffey átadná a berlini polgármesteri széket a kereszténydemokratáknak. A legfrissebb információk szerint Kai Wegner, a berlini tartományi választáson győztes CDU polgármester-jelöltje pénteken bejelentette, hétfőn indulhatnak a koalíciós tárgyalások – közölte az ntv.

Berlin a 16 német tartomány egyike, ezért a város polgármestere egyben tartományi vezető is.

A CUD, amely egyébként 1999 óta nem nyert a fővárosban, februárban 28,2 százalékkal győzelmet aratott. 

Ugyan a várost eddig vezető baloldali hármas koalíciónak – SPD, Zöldek, Baloldal (Die Linke) – meglenne a többsége a képviselőházban, Franziska Giffey SPD-s polgármester azt javasolta pártjának, hogy a győztes CDU-val kössenek koalíciót, így a konzervatívok adják a városvezetőt Wegner személyében.

***

Nyitóképen: A CDU jelöltje, Kai Wegner virággal a kezében a párt eredményváróján. Fotó: Sebastian Christoph Gollnow / DPA / AFP.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. március 04. 12:23
Berlinisztánnak, ahogy mürkülisztán többi részének is, már teljesen mindegy, irreverzibilis pályán vannak. Amúgy a muszlim és buzi tagozat által irányított cdu-t jobboldali pártnak nevezni max. viccnek jó.
masikhozzaszolo
2023. március 04. 08:50
Amikor a Pokolban angyalkákat akarnak kinevezni.
crydog
2023. március 04. 07:57
Köze nem lesz semmilyen konzervatív értékrendhez, de még a józan gondolkodáshoz sem. A nyugati "jobboldali" valójában középre tolódott balos..
luisbathhelena
2023. március 04. 06:07
Tökmindegy. Germanisztan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!