Svéd lap: A házelnök ne nyaljon Magyarországnak!

2023. március 07. 08:53

Az Aftonbladet vezércikke szerint Magyarország mint egy gengszter, csak követeli a tiszteletet, de nem érdemli ki.

2023. március 07. 08:53
null

Hétfőn megérkezett a magyar delegáció Svédországba, aminek kapcsán Német Zsolt, a külügyi bizottság elnöke elmondta egy helyi lapnak, hogy „több tiszteletet szeretnénk látni”. Ezután jött a vezércikke az Aftonbladet nevű svéd lapnak, amiben nem fogták magukat vissza:

– szögezték le már a címben. Szerintük Törökországhoz hasonlóan Magyarország is kihasználja Svédország NATO-csatlakozását a saját céljaira. Mint írták, „a találkozó házigazdája Andreas Norlén házelnök lesz. Mindaddig, amíg nem avatkozik bele a külpolitikába. Ha mégis, akkor jó eséllyel ugyanazt a baklövést követi el, mint Ulf Kristersson miniszterelnök és Tobias Billström külügyminiszter Törökországgal kapcsolatban.

Magyarország egyszerűen megpróbálja, mint egy gengszter, a tiszteletet kikövetelni, ahelyett, hogy jogosan kiérdemelné azt.”

Annak kapcsán, hogy a Svéd Demokraták nevű párt melegen fogadta a magyar delegációt, valamint Magyarországot mint mintaországot emlegetik, egyszerűen csak annyit írtak: „Nem szép látvány.”

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shatterhand
2023. március 08. 22:07
ennek az orbánnak mekkora zsírdisznó feje van
zsolti123
2023. március 08. 11:37
„Játszott Vejnemöjnen ujja. / Harsogott a hárfa húrja. / (...) Föld alól a férgek, nyűvek / mind a rög fölébe gyűlnek.” https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/2023/03/vejnemojnen-ujja
FEL55
2023. március 08. 03:51
ha nem tudod ki az, te bajod
FEL55
2023. március 08. 03:50
olvass nagy lajost
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!