Több millió dolláros vérdíjat tűzött ki a Wagner az olasz védelmi miniszter fejére

2023. március 16. 11:51

A politikus szerint a tömeges migráció mögött is Oroszország áll.

2023. március 16. 11:51
null

Az olasz hírszerzés szerint az orosz Wagner csoport 15 millió dolláros vérdíjat tűzött ki Guido Crosetto olasz védelmi miniszter fejére. A szolgálat állítólag már tíz hete tudott az esetről, de a csak a héten hozta nyilvánosságra – írja az Euractiv.

Crosetto hétfőn azt nyilatkozta, hogy

a Wagner áll a migránsok számának megnövekedése mögött.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint idén január 1. és március 15. között mintegy 20 ezer migráns érkezett az ország partjaihoz, szemben az előző év azonos időszakához képest, amikor mintegy 6200 migráns érkezett.

A miniszter azt mondta: „azt hiszem, ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az afrikai partokról induló migrációs jelenség exponenciális növekedése nem elhanyagolható mértékben része egy egyértelmű hibrid hadviselési stratégiának is, amelyet a Wagner valósít meg, felhasználva jelentős súlyát egyes afrikai országokban.”

Hozzátette, hogy

Crosetto felszólította a szövetségeseket, köztük a NATO-tagokat is, hogy fokozzák a támogatást és osszák meg a felmerülő problémák terhét.

Válaszában Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője a Telegram-csatornáján tagadta minden érintettségét.

„Crosettónak kevesebbet kellene más irányba néznie és a saját problémáival kellene foglalkoznia, amelyeket valószínűleg nem sikerült megoldania. Nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi történik a migrációs válsággal, nem foglalkozunk vele. Rengeteg saját problémánk van, amivel foglalkoznunk kell” – fogalmazott Prigozsin.

 

Nyitókép: Fabrizio Corradetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. március 16. 18:51
Ebből is látszik, hogy a Prigozsin-félék nem mások, mint elszabadult elmebetegek. Fenyegetnek mindent, és mindenkit. Az ilyen tombolásokat szokta követni az összeomlás, és ezek az alakok úgy felszívódnak, mintha soha sehol sem lettek volna.
Akitlosz
2023. március 16. 16:34
Ez valami provokáló, hergelő cikk akar lenni. Mandiner színvonal. Hiszem, ha valami komoly forrás lesz rá, nem "brit hírszerzés" szintű. De ez még csak az sem.
gacsat
2023. március 16. 16:11
Nem a taljánok bombázták meg Kadhafit, aki visszatartotta az invadereket?
Chris75
2023. március 16. 15:45
Ekkora baromságot is csak a nyugati agitpropon felnőtt idiótáknak lehet eladni. Miért fizetne a Wagner 15 milliót egy hülye digóért? Mi hasznuk lenne a halálából? Ez teljesen értelmetlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!