Interkontinentális rakétát tesztelt az orosz hadsereg

2023. április 12. 10:18

A rakéta gyakorló robbanófeje a kazahsztáni Szari-Nagan gyakorlótéren talált el egy célpontot.

2023. április 12. 10:18
null

Interkontinentális ballisztikus rakéta próbaindítását hajtották végre az orosz hadászati rakétaerők – közölte szerdán az orosz védelmi tárca. Az indítás kedden történt az Asztrahán megyei Kapusztin Jar lőtérről, mobil földi indítóállásról, a rakéta gyakorló robbanófeje a kazahsztáni Szari-Nagan gyakorlótéren talált el egy célpontot a tervezett pontossággal.

A minisztérium szerint a kilövés célja az interkontinentális ballisztikus rakéta fejlesztés alatt álló harci berendezéseinek tesztelése volt.

A tárca azt állította, hogy a kilövés céljai maradéktalanul teljesültek.

A tájékoztatás szerint az indítás „lehetővé tette az új stratégiai rakétarendszerek fejlesztése során alkalmazott tervezői-szerkezeti és műszaki megoldások helyességének megerősítését”.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

***

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. április 12. 13:19
Nem igaz, hogy csak a kis önbizalommal rendelkező emberek szeretik a nagy rakétákat! Putyin elnök joggal bízik az orosz hadsereg átütő erejében, hiszen alig fél év alatt majdnem sikerült elfoglalnia Bahmutban egy nyilvános WC-t.
Zolotarjov
2023. április 12. 12:46
Na ugye..
Hazafi Teddymackó
2023. április 12. 12:01
3 Birodalom osztja fel maga között a világot, Kína és Oroszország eszi Afrikát és Ázsiát meg dél-amerikát épp. USA kapja ami marad, vagy azt se. Igaza van Orbánnak, az Úr Isten ha segít nekünk van szövetségesünk. Csak végre kezdjünk el úgy politizálni, hogy az Úr is kedvét lelje benne, tehát NER-lovagok nélkül. Ha meg nem, az Úr nem átverhető, csak a nép. Oszt akkor nemcsak két szék (USA, Orosz) közül esünk az asztal alá (kínai gyarmat), hanem Istennek sem lesz szándékában megáldani a kormányt. Ez kell? Ugye nem?
barkasfarkas
2023. április 12. 11:16
Kizárólag a béke nevében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!