Szelényi Zsuzsa „lebuktatta” Orbánt: szerinte a miniszterelnök valójában egyáltalán nem barátja Putyinnak

2023. április 28. 06:01

Az egykori Fidesz-tag egyébként jelenleg a CEU Demokrácia Intézetnél dolgozik.

2023. április 28. 06:01
null

Szelényi Zsuzsanna politológus Orbán Viktor társából a magyar miniszterelnök kritikusává vált” – áll a Die Welt cikkének bevezetőjében. Az interjúban a politológus – aki egykoron Fidesz-tag volt, most pedig a CEU Demokrácia Intézetnél dolgozik – egyebek közt kifejti, hogy szerinte milyen stratégia áll valójában a miniszterelnök politikája mögött, valamint leszögezi: Orbán nem igazán barátja Putyinnak.

Szelényi szerint ezzel szemben a magyar miniszterelnök arra számít, hogy csak idő kérdése, és megváltozik a háborúról alkotott közvélekedés Európában. A politológus szerint tehát a kormányfő valójában nem barátja Putyinnak, viszont ráerősít Magyarország függőségére Oroszországtól. Szelényi úgy látja, hogy a miniszterelnök szerint

a Nyugat már túl van a fénypontján, és emiatt érdemes kiépíteni az együttműködést a Kelettel,

viszont közben élvezni kívánja a NATO védelmét, valamint az egységes EU-s piac előnyeit is.

Mint Szelényi megjegyezte, Orbán szívesen hangoztatja, hogy mindössze azt csinálja, amit Németország is, tehát szimplán csak üzletel mindenkivel – de szerinte a miniszterelnök a berliniekkel ellentétben nem tud könnyen változtatni az irányvonalán, mivel számára politikailag és személyesen is sok forog kockán...

Szelényi Zsuzsanna nagy köröket fut: immáron az El Paísban jövendöli Orbán Viktor útjának végét

Szelényi Zsuzsanna csak idén három nagy külföldi lapba írt: a Tagesspiegelben leszögezte, hogy Orbán Viktor politikai kaméleon , a Newsweek hasábjain pedig arról értekezett , hogy „a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban, megy a vagyon újrafelosztása".

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2023. április 28. 17:19
'94-ben, 28 éves vénasszonyként dobta ki önmagát. 2 országgyúlési választáson indult '90-, '94. évben Egyéniben mind2X vereséget szenvedett. '90-ben listáról bejutott. '94-ben már nem, annak ellenére, hogy azonosnak tekinthető a pozíciója a 4 évvel korábbival. De gyengébben szerepelt a 2. OGy választáson a FDS, így éppen kimaradt Sz.Zs. az új parlamentből, májusban. Még azon a nyáron rájött arra, hogy emiatt nagyon haragszik, s kilépett. Ennyi.
világbéka
2023. április 28. 16:46
A Fidesz választ vár az Együttben politizáló Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselőtől arra, hol van az a mintegy 320 millió forint, amelyet férje, Karvalits Ferenc jegybanki alelnökként keresett, és amelynek a kormánypárt szerint nincs nyoma a vagyonnyilatkozataikban.
tartarossz.blog
2023. április 28. 15:01
Mitől lenne a felcsúti szotyolás Maradona Putyin elvtársunk jóbarátja. Amikor legutóbb Putyinnál járt ez a bohóc, egy olyan hosszú asztal végéhez ültették, aminek a vége Szibériában volt. :D
letsgobrandon
2023. április 28. 11:23
a köpködő nagypofájú brüsszeliták is üzletelnek keleten mindenkivel... a szaros USA is ... akkor, mi miért nem csinálhatjuk? csak mert Orbán nem béget együttt a nyájjal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!