Összegyűjtötte egy brit ezredes az ukrán hadsereg öt legnagyobb hibáját

2023. április 02. 10:29

Glen Grant úgy látja: az ukrán hadsereg katonai kultúrája elavult.

2023. április 02. 10:29
null

Glen Grant, a 37 éven át a sereg kötelékében szolágló brit katona a Die Weltben jelentetett meg egy cikket, melyben összeszedte, hogy meglátása szerint melyek az ukrán hadsereg legnagyobb hibái.

Ezek az alábbiak:

  • 1. A szakértő szerint az ukrán hasdereg katonai kultúrája régimódi. Úgy látja, hogy sok parancsnok még a szovjet időkből öröklött felfogást képviseli.
  • 2. Nem egyértelműek az illetékességi körök. Kiemeli, hogy nincsenek  megfelelően kijelölve az egyes alakulatok ilettékességi és hatáskörei. 
  • 3. Következő nagy hibaként említi a bajtársi szolidaritás hiányát.  Kiemeli, hogy még arra is volt példa, hogy az egységek egymás ellen dolgoztak. 
  • 4. Arra is felhívta Grant a figyelmet, hogy hiányos a kiképzés az ukrán hadseregben, ami hosszú távon megnehezíti a harctéri helyzetet.
  • 5.  Végül pedig a túl nagy a bürokráciát emelte ki, mint hátráltató tényezőt. Sok szabály alapját még mindig a szovjet stílus adja, vagyis túlságosan sok a megkötés és a parancsnok nem ritkán későn futnak be a terepre, mert elakadnak a döntési láncolatban. 

****

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. április 02. 21:45
Ilyen semmitmondó szöveget bármikor, bárki, bármiről írhat.
adrás
2023. április 02. 17:48
Az ukri seregnek az a szerencséje hogy kapja a rengeteg pénzt és fegyvert ha az nem lenne már régen vége lenne a háborúnak.
Csigorin
2023. április 02. 16:58
meg hogy nem neznek a terkepre mekkora baszott nagy orszag ellen akarnak harcolni
Namond
2023. április 02. 16:46
Glen Grant, a 37 éven át a sereg kötelékében szolágló brit katona valamennyi kifogása a parancsnoki lánc, akár a döntés előkészítés akár a döntés végrehajtás, hatékonysága kifogása. Igaza lehet, hisz oly hatékonyan gyorsan, akkora eszköz (harci és személyi) és olyan értékű veszteséggel még hadsereg nem adott fel állásokat, mint az amcsik Afganisztánban. (Ahonnan a szovjetek sokkal ügyesebben és kevesebb áldozattal, pénzügyi veszteséggel vonultak ki.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!