Republikánus vezető: Az oroszoknak ki kellene vonulniuk Ukrajnából

2023. május 02. 09:44

„Én az Ukrajnának nyújtott segítségre szavazok, támogatom az Ukrajnának nyújtandó segítséget” – nyilatkozta McCarthy.

2023. május 02. 09:44
null

Kevin McCarthy, az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházi elnöke a leghatározottabban támogatta Ukrajna megsegítését az orosz invázió elleni háborúban egy orosz hírügynökség riporterével folytatott heves szóváltásban Jeruzsálemben, írta meg a Bloomberg.

Az izraeli útja során a Képviselőház elnökét az egyik orosz hírügynökség arról kérdezte, hogy az Egyesült Államok csökkenteni fogja-e az Ukrajnának nyújtott támogatást. „Én az Ukrajnának nyújtott segítségre szavazok, támogatom az Ukrajnának nyújtandó segítséget” – nyilatkozta McCarthy.

Ki kellene vonulniuk” – fogalmazott.

***

***

Nyitóképen: Kevin McCarthy (Nathan Posner / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. május 02. 15:08
"A republikánus képviselőházi többség nem sok jót jelent Ukrajnának" https://makronom.mandiner.hu/cikk/20221120_usa_trump_biden_makronom
mamarizsa
2023. május 02. 14:54
Újabb pofon a fideszesnek. Nem is tudom, miben reménykednek, a republikánusok még jobban utálják a ruszkit, mint a demek...
vajda
2023. május 02. 14:34
+Kína először döntött úgy az orosz-ukrán háború kezdete óta, hogy tartózkodás helyett megszavazza az invázió elítéléséről szóló dokumentumot az ENSZ-ben. Az izlandi ENSZ-képviselet által Twitteren közzétett fényképekből kiderül, a kínai delegáció is megszavazta a közgyűlés egyik olyan határozatát, amelyben Oroszországot agresszornak nevezik.
NullaSalus
2023. május 02. 14:07
És ha nem teszik, akkor mi lesz? Toppantasz egyet? Vagy beküldöd a lengyeleket, baltiakat, meg a többi csahost? Szánalmas már ez a nagyhatalmi vergődés, egyoldalú "megállapodásokat" akarnak ráerőszakolni mindenkire, aztán toporzékolnak, hogy a világ országainak a 2/3-a a fejükre szarik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!