Orbán Viktor Katarba utazott

2023. május 21. 10:02

Hivatalos látogatásra ment a magyar miniszterelnök.

2023. május 21. 10:02
null

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Dohába utazott, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A sajtófőnök közlése szerint

a katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése

valamint a világpolitika aktualitásai szerepelnek.

A magyar delegáció célja Magyarország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háború kapcsán pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása, a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett – tette hozzá Havasi Bertalan.

(MTI)

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2023. május 22. 11:47
Végre megjött az eszük, erről szól a reálpolitika! Nem levelezgetni kell az eu-val, meg mindenféle mérföldkövekről alkudozni velük, hanem a katariaktól megtanulni, hogyan vegyünk korrupt libsi képviselőt. Ettől fogva az eu-nak semmi baja nem lesz velünk. :))
Zsolt75
2023. május 21. 20:06
Eredményes utat!
bagira
2023. május 21. 16:01
Na Hát Orbán megint elszigetelve.
bagira
2023. május 21. 15:54
Orbán jobb üzletet köt az arabokkal mint a Freund által említett németekkel akik a magyarokat félbérért dolgoztatják . Arab világnak Brüsszel nem parancsol .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!