Nemkívánatos személy lett Gerhard Schröder a német szocdemek számára

2023. május 30. 15:25

Az SPD még nem tudta kirúgni a volt kancellárt és pártelnököt, de ha tudnák, már kirúgták volna.

2023. május 30. 15:25
null

A német Szociáldemokrata Párt (SPD) a következő pártkongresszussal kapcsolatban „persona non grata”-nak nyilvánította Gerhard Schröder volt kancellárt és pártelnököt, bár a legutóbbi kísérletek, amelyek a pártból való kirúgására irányultak, végül kudarcot vallottak.

Míg az SPD korábbi vezetőit hagyományosan meghívják a pártkongresszusokra, Schröder, aki a múltban gyakran felszólalt ott, most nemkívánatos vendég a közelgő decemberi kongresszuson. Schrödert az SPD múlt heti 160. évfordulójára sem hívták meg.

– mondta az SPD vezetője, Saskia Esken a Deutsche Presse-Agenturnak (dpa).

A volt német kancellárt az SPD múlt heti 160. évfordulójára sem hívták meg Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatt. „Amíg ilyen közelségben van a háborús uszítóhoz és agresszorhoz, addig jelenleg nincs mit kommunikálnunk” – mondta Kevin Kühnert, az SPD főtitkára a meg nem hívásról.

Ami a közelgő pártkongresszusokat illeti, az SPD ugyanezt a vonalat fogja tartani az SPD évfordulójával kapcsolatban – mondta Esken. Schröder 1998 és 2005 között volt német kancellár, 1999 és 2004 között pedig pártelnöki tisztséget töltött be. Azóta orosz energetikai vállalatoknak dolgozik, és Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes barátjának számít.

Nyitókép: JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. május 31. 10:53
Németország egy közröhej. Az Európai Unió egy jenki csapda, amiben Németország volt a sajt és mi balgák belefutottunk. Az EU egy gazdasági eszköz volt arra, hogy a GAZDÁK egy ügyes mozdulattal le tudják nyúlni a 420 milliós európai piacot úgy, hogy a gyarmatukká tegyenek egy újabb mocskos háborúval... Ha Schrödert szégyenlik az orosz kapcsolat miatt, amelynek köszönhetően a német ipar az égbe mehetett, akkor mi lesz akkor, miután eltűnik az égről a szivárvány és meg kell hozni az elszámolást. Mi lesz akkor a willkommenskulturos Merkellel, a lehallgatásával, a remegő rohamaival, amiről nemigen lehet tudni semmit... Scholz, ez a jelentéktelen feketeköves fináncpolitikus, aki egy fészekbe rakott kakukkfióka, mint Ursula van der Leyen, a korrupció koronázatlan királynője. A valóság az, hogy Európa vesztét ismét a németek okozták. Harmadszorra is. Balgák, hogy újfent elviszik a balhét a jenkiknek. Az Amerikai Egyesült Államok a tökélyre vitte az Oszd meg és uralkodj politikát, de most könnyen beletörik a bicskája a mutatványba, mert az oroszokkal szarakodik, miközben Kína nyugodtan készül a háttérben. Megérdemlik a jenkik a kínaikat.
Kybon
2023. május 30. 21:42
Pedig a németek csak fogyasztani szeretnének, míg ki nem halnak. De még ezt se...!
fatman
2023. május 30. 17:09
mer a mostani kopasz faszt majd többre fogja értékelni a történelem??? idióták...
balbako_
2023. május 30. 16:45
Mert másként gondolkodott. Adolf a Hosszú késék éjszakáján oldotta meg hasonló problémáit. Itt MÉG nem időszerű, de a német "demokrácia" erre tendál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!