Íme Marokkó válaszlépése: az ország hazahívta nagykövetét Svédországból a koránégetés miatt

2023. június 29. 12:24

Marokkó szerint a svéd kormány felelős a történtekért.

2023. június 29. 12:24
null

Marokkó meghatározatlan időre visszahívta svédországi nagykövetét, egyben a külügyminisztériumba kérette Svédország rabati ügyvivőjét, miután egy férfi széttépte és elégette a Korán muszlim szent könyv egy példányát Stockholm központi mecsetjének közelében szerdán.

A marokkói fővárosban, Rabatban közölték Svédország külképviseletének ügyvivőjével, hogy

Marokkó szerint a svéd kormány a felelős azért, hogy az effajta provokációk megismétlődhetnek.

Salwan Momika, egy Svédországba menekült 37 éves iraki férfi megtaposta a koránt, szalonnaszeleteket csúsztatott bele, majd elégette néhány oldalát. A demonstráció a svéd főváros legnagyobb mecsetje előtt történt mintegy száz bámészkodó jelenlétében. Az eset egybeesik az íd al-adhával, a muszlimok világszerte megtartott áldozati ünnepével.

A korábbi reakciók

és úgy vélte, ez és az ehhez hasonlók „a gyűlölet és ellenségeskedés szellemét tükrözik, amiknek semmi közük a szólásszabadsághoz”. Felszólították az érintett kormányokat, hogy akadályozzák meg a maroknyi szélsőséges nem kívánatos követkeményekkel járó tetteit. Washington és Ankara is elítélte a történteteket.

(MTI)

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alena
2023. június 30. 04:07
Az iraki fasz biztos buzi......büntetésként menjen Ukrajnába pizzara ...
u.cserkész
2023. június 29. 15:08
"Salwan Momika, egy Svédországba menekült 37 éves iraki férfi megtaposta a koránt" Otthon persze nem merte volna megtaposni, de, hát Svédország egy ku..tya szabad ország. Csak mennek oda a lökött emberek mindenhonnan, és kiélik az otthonról hozott hülyeségeiket. Ezért kell felvenni a NATO--ba..
olajfa1
2023. június 29. 14:50
Mert Svédország szabad ország... és bárki bármit bármikor szabadon felégethet! A Koránt, a Bibliát vagy a Törvénykönyveket! a királyi palotát!... bármit! hiszen szabd világ van ott...
diós guba
2023. június 29. 14:46
Két királyság összezördült, nekünk mi közünk hozzá. "A királyé nem leszek, nem leszek, akkor inkább elmegyek, elmegyek"...lalala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!