The Guardian: Orbánnal való „összebarátkozással” vádolnak tory parlamenti képviselőket

2023. június 07. 10:18

Sir Edward Leigh tweetelt egy fotót magáról és két kollégájáról Orbánnal, mondván, „megismerkedtek azzal, hogy országa milyen hatékony módszerekkel küzd az illegális migráció ellen”.

2023. június 07. 10:18
null

Három konzervatív képviselőt elítéltek, miután részt vettek egy konferencián, amelyet a populista magyar miniszterelnök, Orbán Viktor rendezett egy sor kemény jobboldali és szélsőjobboldali európai párt képviselőivel együtt. Sir Edward Leigh, Sir Christopher Chope és Ian Liddell-Grainger veterán képviselőket Orbán Viktor és más populista vagy szélsőjobboldali pártok, köztük a belga Vlaams Belang, a spanyol Vox és a Svéd Demokraták képviselői mellett fotózták Budapesten.

Leigh, aki a Lincolnshirei Gainsborough-t képviseli, és 40 éve képviselő, szombaton tweetelt egy fotót magáról és két kollégájáról Orbánnal, mondván, hogy „megismerkedtek azzal, hogy országa milyen hatékony módszerekkel küzd az illegális migráció ellen”. Saját Twitter-oldalán Orbán Viktor egy fotót tett közzé magáról és a három brit képviselőről egy nagyobb gyűlésen, ahol

populista, kemény jobboldali és szélsőjobboldali képviselők és parlamenti képviselők

gyűltek össze egy sor országból.

Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, aki arról tájékozódik, hogy országa milyen hatékony módszerekkel küzd az illegális migráció ellen. A brit képviselők az Európai Konzervatívok és Demokratikus Szövetség (EC/DA), az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében működő jobboldali csoportosulás – amely az EU parlamentjétől különálló testület, amelynek az Egyesült Királyság még mindig tagja – összejövetelén vettek részt.

Liddell-Grainger jelenleg az EC/DA elnöke,

összesen mintegy tucatnyi tory képviselő tagja. Christine Jardine, a Liberális Demokraták szóvivője elmondta: „Ez egy szégyenletes kép a Konzervatív Párt számára. A konzervatív képviselőknek nem szabadna egy olyan szélsőjobboldali vezetővel összebújniuk, aki homofób és antidemokratikus politikát hajtott végre. A brit közvéleményt megdöbbenti, hogy a Konzervatív Párt most olyanoktól tanul, mint Orbán. Ez egy új mélypont a konzervatív képviselők számára”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. június 07. 14:08
Bérbarátok.
nempolitizálok
2023. június 07. 13:32
A libsik valamiféle sajátmaguk által gründolt Népfrontról álmodoznak, amelyet pár EU-s országban sikerült megcsinálniuk.
Pierre
2023. június 07. 12:46
lebuktak az alvilagi kapcsolatukkal.
Hangillat
2023. június 07. 12:43
"Három konzervatív képviselőt elítéltek, miután részt vettek egy konferencián, amelyet a populista magyar miniszterelnök, Orbán Viktor rendezett egy sor kemény jobboldali és szélsőjobboldali európai párt képviselőivel együtt." Leülik és fizetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!