Daily Express: Lengyelország gyorsan Európa legnagyobb katonai hatalmává válik

2023. július 12. 08:31

Magyarországgal közösen a régi EU maradványaiból új társaságot alapíthatnak.

2023. július 12. 08:31

A legtöbb uniós tagállam bizonytalan a védelmi kiadásokkal kapcsolatban, Lengyelország azonban elképesztő mértékben növeli a hadseregét. Ezáltal gyorsan a kontinentális Európa legnagyobb katonai hatalmává válik – írja a Daily Express.

Sőt, a cikk szerzője szerint egy erősebb Lengyelország a jövőben képes lehet akár egyedül, vagy szövetségesével, Magyarországgal fellépni. Erre minden lehetőség megvan, mert az ország gazdasága az elmúlt években jelentős növekedést mutatott. 

Lengyelország nagyon komolyan veszi a biztonságát, és egyfajta nacionalista önbizalomnak örvend. Magyarországgal együtt jó helyzetben lehet ahhoz, hogy a régi EU maradványaiból új társaságot alapítsanak – írja a lap. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Beata Zawrzel/AFP



 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starhouse
2023. július 13. 18:08
A Daily Express kicsit lemaradt az aktuális politikai helyzetről. Az, hogy a Lengyelek velünk katonai szövetséget kötnek addig volt(lett volna) realitás , amíg Orbi nem volt Putyli láncos kutyája és el nem adta a NATO-t rubelért. Amíg ez a háború tart(nem pár hónap) , biztos nem javul az amúgy (ezt is sikerült elkú@ni) jó viszony. Teljesen irracionális a cikk!
Dixtroy
2023. július 13. 14:46
"Lengyelország nagyon komolyan veszi a biztonságát, és egyfajta nacionalista önbizalomnak örvend. Magyarországgal együtt jó helyzetben lehet ahhoz, hogy a régi EU maradványaiból új társaságot alapítsanak – írja a lap." Vagy csak vajon ki behülyítette őket, mint az ukránokat, hogy majd milyen fasza lesz? Demkó könyvében volt egy mozzanat, már nem emlékszem pontosan rá, mintha az lett volna a terv, hogy Lengyelország és Románia lenne az a két hatalmas bástya ami az oroszok ellen védi a nyugat. Nagyobb tétjeim vannak rá, hogy a lengyuszokat megint átbasszák.
coyote-0
2023. július 12. 12:57
De jó is lenne, függetlenedni végre Kelettől-Nyugattól... Álmodozás az élet megrontója.
Player1
2023. július 12. 12:56
Amit még nem látnak az emberek: UKRAJNA UNIÓS és NATO ország LESZ! Na NEM az egész, csak a Lengyelországhoz, Magyarországhoz, Romániához csatolt részek. A világon senkinek sem az az érdeke, hogy egyben maradjon! ÉBRESZTŐ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!