Komoly bejelentést tett Putyin: jelentősen bővül az orosz hadiflotta

2023. július 30. 12:51

Az orosz elnök szerint a flotta „Nagy Péter cár óta töretlenül, évszázadok óta őrzi Oroszország határait”.

2023. július 30. 12:51
null

Harminc új hajóval bővül idén az orosz hadiflotta – jelentette be vasárnap az orosz elnök az orosz haditengerészet napján megtartott szokásos éves parádén Szentpéterváron. Vlagyimir Putyin, akit az eseményre elkísért Szergej Sojgu védelmi miniszter és Nyikolaj Jevmenov tengernagy is, a Néva folyón, egy hajóról tekintette meg a parádét.

Oroszország ma teljes határozottsággal valósítja meg tengeri politikáját és következetesen fejleszti haditengerészete erejét”

– jelentette ki. Beszédében az elnök méltatta továbbá a tengerészeket és a flottát, „mely Nagy Péter cár óta töretlenül, évszázadok óta őrzi Oroszország határait”. Az elnököt elkísérte négy afrikai ország vezetője is, a fekete kontinens öt másik országa pedig képviselőt küldött. A politikusok a pénteken befejeződött a második Oroszország-Afrika-csúcstalálkozón vettek részt Szentpéterváron. A Kreml tájékoztatása szerint az eseményen 45 hajó, köztük tengeralattjárók, valamint körülbelül 3000 tengerész vett részt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 31. 07:49
30 könnyű fregatt osztályos naszád Kalibr rakétavetőkkel. Teljes Ukrjanát - de még Esztergomot is! - bármikor, bárhol tűz alá tudjuk venni a Fekete tengerről. Szagértők! Semmi szagértés?...
Falióra tábornok
2023. július 31. 01:28
ideje volt már pótolni azt a harminc, évekkel ezelőtt ellopott mentőcsónakot.
Nyugatellenes
2023. július 30. 19:12
Ha máshogy nem lehet megállítani a nyugati mételyt, hát akkor majd így! Hajrá!
Namond
2023. július 30. 17:41
Ha a Mandi vaqgy a mandi informátora informálna; Ez 30 repülőgép-hordozó, netán Belgorod osztályú tengeralattjáró vagy folyami naszád, katonai komp?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!