Stoltenberg marad a NATO élén, Amerika is rábólintott

2023. július 05. 06:36

Biden üdvözölte a NATO-főtitkár mandátumának meghosszabbítását.

2023. július 05. 06:36
STOLTENBERG, Jens

Az amerikai elnök üdvözölte, hogy a NATO egy évvel meghosszabbítja Jens Stoltenberg főtitkári megbízatását – olvasható a Fehér Ház kedden kiadott közleményében. A dokumentum méltatja a főtitkár vezetői képességeit, tapasztalatát és ítélőképességét, amit az európai biztonságot a második világháború óta ért legjelentősebb kihívás idején mutatott.
   
Az elnök várakozását fejezte ki, hogy a NATO jövő heti, vilniusi csúcstalálkozóján tovább erősödik

 a védelmi szövetség, ami Joe Biden szerint már ma erősebb, egységesebb és eltökéltebb, mint története során bármikor. 

A Fehér Ház azt is közölte kedden, hogy az amerikai elnök telefonon egyeztetett a német kancellárral a NATO-csúcstalálkozó előkészítéséről. Az állam- és kormányfői tanácskozáson napirendre kerülő témákról, valamint a NATO további erősítésének módjairól egyeztettek – olvasható.
   
Olaf Scholz az amerikai nemzeti ünnepen tartott telefonbeszélgetésen, jókívánságait fejezte ki az Egyesült Államok polgárai számára a Függetlenség Napja alkalmából – áll az elnöki hivatal közleményében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/ZIPI

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. július 07. 13:23
Stoltenberg csak melegen tartja a főtitkári széket az US jó szolgája, Ursula von der Leyennek, aki az US érdekek védelmére vígan küldené a NATO-t a Kínai tengerre.,
zavulon
2023. július 05. 16:47
Én kicsit aggódom a svédekkel kapcsolatosan, remélem az évtizedes demokráciadeficiteket felszámolják pár éven belül. Utána meg is kezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások.
formaegy-2
2023. július 05. 16:00
"Stoltenberg marad a NATO élén, Amerika is rábólintott Biden üdvözölte a NATO-főtitkár mandátumának meghosszabbítását." ...... Ez a legkevesebb a terrorista gyilkos Biden részéről, hiszen a NATO segítségével (Stoltenberg) tudta kirobbantani a háborút! Mocskos gyilkosok!
remi
2023. július 05. 14:04
Ezzel eldőlt, hogy a deep state urszula fon fájzert fogja kinevezni a következő nátó főtitkárnak. Így akkor zuzannová kaputt lett (bár önmagán kívül aligha gondolta azt valaki komolyan) meg a többi úgynevezett jelentkező is, a kócos boriszt is beleértve. Bár utóbbi is alighanem csak önjelölt volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!