Wall Street Journal: A háború új életet lehelt a NATO szövetségébe

2023. július 10. 13:06

A szerző szerint Ukrajna csatlakozásával még tovább erősödhet a szervezet.

2023. július 10. 13:06

A Wall Street Journal vasárnapi vezércikkében arról ír, hogy a holnap kezdődő litvániai csúcstalálkozón egy újjászületett NATO ülhet össze. A cikk szerzője úgy véli, a háború új életet lehelt a szövetségbe, amely Ukrajna felvételével még tovább erősödhetne.

 

A támadással Putyin pont azt érte el, amitől a legjobban félt, a Nyugat még szorosabban működik együtt, mint valaha. 

 

A szerző szerint a nyugati vezetők ugyanakkor vonakodnak kimondani, hogy Ukrajna győzelmét akarják, ami vegyes jelzéseket közvetít Oroszország felé. 

Törökország szerepéről is szó esik a cikkben, miszerint emlékeztetni kell Erdogant, hogy viselkedjen csapatjátékosként, és ne blokkolja a svédek NATO-csatlakozását.

Az, hogy Ukrajna reményeit életben tartják a csatlakozással kapcsoltban, egyszerre segítség Zelenszkijnek, és fokozza az elrettentést Putyinnal szemben.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 11. 04:12
NATO- t megsuhintotta a halál szele- Ukrajnát is...
connorj
2023. július 10. 14:34
Aha.
falcatus-2
2023. július 10. 14:23
WSJ: >a háború új életet lehelt a szövetségbe, amely Ukrajna felvételével még tovább erősödhetne.<...... powerage 2023. július 10. 13:58 <>Érdekes, nekem úgy tűnt, hogy a NATO pillanatnyilag egy letolt gatyájú papírtigris :))<>.. és mit mond a papagáj a macska szájában: csak nem beszrni. Találós kérdés: Minek a papagájnak a fenekébe még egy zabszem
pipa89
2023. július 10. 14:23
Utálom, hogy nem tudom javítani a saját beírásaimat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!