Amerikai önkéntesek: súlyos veszteségeket szenvednek el az ukránok

2023. augusztus 18. 08:25

Donbasszban harcoló amerikai önkéntesek nyilatkoztak az ABC Newsnak.

2023. augusztus 18. 08:25
Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Avdivka

Súlyos veszteségeket szenved el Ukrajna a tíz hete indított ellentámadás során – írja az ABC News. A hírportál két korábbi amerikai katonával beszélgetett, akik önkéntesként csatlakoztak az ukrán hadsereghez. Mindketten megsérültek, jelenleg egy kijevi kórházban tartózkodnak, valószínűleg nemsokára Németországba szállítják őket műtétre, hogy eltávolítsák a repeszeket testeikből. 

Egyikőjük, a „Tango” hívójelű texasi férfi azt mondta: egysége, amely „több tucat” harcosból állt, 

Nyolcvanöt százalékos veszteséget szenvedett”.

Az egység negyven százaléka harcképtelenné vált a sérülésektől.

„Rendkívül szervezetlenek, taktikailag átgondolatlanok”

A másik, „Aranyhal” hívójelű, Alaszkából származó amerikai harcos azt mondta: „világos, hogy rendkívül szervezett orosz ellenállással van dolgunk”. Szerinte a katonai műveletek ukrán oldalról rendkívül szervezetlenek, taktikailag átgondolatlanok. 

Három Leopard harckocsit vesztettünk el egyetlen nap alatt, mert azt mondták nekünk, hajtsunk bele egy aknamező közepébe”

– fogalmazott.

Az ő egységében ugyan nem voltak eddig halálos áldozatok, nyolcvan százalékuk azonban már sérülést szenvedett. Hangsúlyozta: érezhető a hiánya a megfelelő kiképzésnek az ukrán hadseregben.  Ennek következtében nem is tudják száz százalékig kihasználni a nyugatról beszállított fegyvereket és harceszközöket, például a Bradleyket. „Láthatóan megtanulták őket használni, de hatékonyan kihasználni már nem” – tette hozzá „Aranyhal”.

***

Kuleba: Egyáltalán nem érdekel, meddig tart, de vissza fogjuk szerezni a területeinket - Mandiner

Persze ehhez folyamatos és stabil fegyverellátmányra van szükséges Ukrajnának Nyugatról.

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / AFP

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. augusztus 18. 16:43
Mindenki tisztába van azzal hogy a hoholok győzni akarnak de csak szóba.Semmi esélyük sincs ez tény.A nyugat meg küldi őket a húsdarálóba.Az észerűség aszt diktálja hogy be kell fejezni eszt a háborút.A nyugat szinte gondolkodás nélkül cselekszik mint a balfékek,pedig a háború szele már meglegyintette őket is.Tudott dolog hogy a taktikai és harcászati atomfegyverek bevetésre készen állnak és akkor ukrajnából xarse marad .Ha viszont totális atomháború lesz akkor meg már most sem érdemes tovább gondolni annak következményeit.
Akitlosz
2023. augusztus 18. 14:28
"valószínűleg nemsokára Németországba szállítják őket műtétre, hogy eltávolítsák a repeszeket testeikből. " Több testük is van fejente? Testük magyarul, mert mindegyiküknek csak egy teste van. Roppant nehéz a ragozás a magyar nyelvben. Érthető, hogy a diákmunkás héber szerző miért nem vállalta a nevét.
luisbathhelena
2023. augusztus 18. 13:32
Egy izraeli elemzésben olvastam hogy a sérülések és halálok 80%-a tüzérségi repeszek miatt van, minthogy itt nem Kalasnyikovval folyó közelharc van mint Afganisztánban, Irakban stb. Ez a cikk is megrősíti. Itt nincs rambós közelharc, ez egy anyagháború. Ja és üzenem mindenkinek hogy olajból, benziból jól állnak. Itt tényleg minden ukrán ffi meg fog halni
MTom
2023. augusztus 18. 12:48
Wow micsoda meglepetes a Mandiner megint hazudik es ferdit. "Egyikőjük, a „Tango” hívójelű texasi férfi azt mondta: egysége, amely „több tucat” harcosból állt, nyolcvanöt százalékos veszteséget szenvedett”." Helyett: U.S. soldier from Texas who goes by the callsign "Tango," said his unit of "dozens" of men took "85% casualties" and that two of their comrades were killed when the team was ambushed whilst advancing into Russian-occupied territory. Vagyis egy esemenyrol van szo mikor rajtuk utottek..nem altalanossagban. Ennyit szamit ha az ujsagiro elferditi a tenyeket hogy azt mutassa a kozonsegenek amit azok varnak tole....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!