„Kijev kifut az időből” – összezördült az amerikai és kijevi vezetés az ellentámadás miatt

2023. augusztus 25. 06:46

Az ukránok szerint az amerikaiak nem értik a konfliktust.

2023. augusztus 25. 06:46
null

Összezördültek az amerikaiak és az ukránok a Wall Street Journal szerint, mégpedig azért, mert az utóbbiak – látva az ellentámadás kezdeti sikertelenségét – változtattak a taktikán. 

Az amerikaiak ugyanis úgy vélik, a NATO-kiképzésnek megfelelően kellene folytatni a harcokat, amelyek különböző típusú csapatok közös műveleteiből állnak. Továbbá az amerikaiak azon a véleményen vannak, hogy az ukránok elég fegyvert és felszerelést kaptak ahhoz, hogy áttörjenek az orosz vonalakon, és akár az Azovi-tengerig eljussanak – és hangsúlyozzák, hogy jövőre egyáltalán nem fog annyi fegyvert kapni Kijev, mint idén, úgyhogy még a tél beállta előtt eredményt kell felmutatnia. 

„Nem értitek”

A WSJ szerint azonban az ukránok más véleményen vannak. Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij tábornok ugyanis egy, amerikaiakkal lefolytatott találkozó alatt azt mondta, 

ti egész egyszerűen nem értitek ezt a konfliktust.

Nem illegális fegyveres erők ellen harcolunk – ez itt Kurszk” – fogalmazott, utalva a második világháborús ütközetre. 

Az ukránok szerint az ő taktikájuk arra fókuszál, hogy gyalogsági csapatok kicsi területeket foglalnak vissza, hogy így minimalizálják a veszteségeket. Ezzel szemben az amerikaiak azt állítják, az ukránok csapatai túlságosan szét vannak szóródva, és nem végeznek koordinált munkát sem az aknamentesítő egységekkel, sem a tüzérséggel, sem a páncélozott haderővel. 

Nyitókép: Dimitar Dilkoff / AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2023. augusztus 25. 10:15
Az amcsik hülyék. (jó, jó, ezt tudjuk...) Nem képesek felfogni, hogy a vitéz ukrán nép már 10.000 éve jár a hadak útján, és halandó emberi ésszel fel sem fogható nagyságú tudással rendelkezik a háború művészetével kapcsolatban. Szu-Ce is tőlük plagizált, Nagy Sándor is az ők taktikájukat követte, sőt, Dzsingisz-kán is náluk inaskodott. Hogy jön ahhoz az USA, hogy kritizálni merészelje a demokratikus ellentámadásukat? Csak azért, mert azt a néhány fránya tankot adta és a kazettás bombákat? (Meg pénzt, paripát, fegyvert, hogy egyáltalán háborúzni tudjanak?) Az összes idióta és kretén gyökeret, aki beszopta és tovább szajkózza, hogy a demokrácia mintapéldája hoholok, tulajdonképpen Európát védik, össze kellene terelni valami nagyobb stadionba, hogy önfeledten kiröhöghessük őket.
falcatus-2
2023. augusztus 25. 09:13
"Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij tábornok ugyanis egy, amerikaiakkal lefolytatott találkozó alatt azt mondta, ti egész egyszerűen nem értitek ezt a konfliktust." zsaluznij kapott kimenőt Szent Pétertől, vagy az amerikaiak látogatási terminust?
Héja
2023. augusztus 25. 08:54
Egy lepukkant pojáca meg az elegáns vénség... Kifejező.
Bider-Mayer
2023. augusztus 25. 08:54
Hát akkor kedves Amerika, neki kell futtatni megint őket. Szívesen mennek a halál torkába, ha önök mondják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!