Lázadással fenyegetőzik egy Wagnerhez kötődő neonáci milícia

2023. augusztus 28. 07:34

A milícia feltétele, hogy Moszkva szabadítsa ki a vezérüket finn fogságból.

2023. augusztus 28. 07:34

A Sky News arról ír, hogy a Wagner zsoldoscsapathoz kötődő neonáci félkatonai csoport, a Rusich azzal fenyegetőzik, feladja a harcokat a kritikus fontosságú Robotyne településen, ha nem szabadítják ki a milícia vezérét és alapítóját finn őrizetből.

Hozzáteszik: Jan Petrovszkijt, a Rusich vezetőjét Ukrajna kérésére, Finnországban őrizetbe vették pénteken. Az orosz milícia most közölte feltételeit: 

ha a Kreml nem éri el vezetőjük szabadon bocsátását, nem védik tovább az orosz hadsereget az ukrán fronton.

Az amerikai hadtudományi intézet (ISW) információi szerint a Rusich-csoport valószínűleg a Robotyne-Verbove front közelében, a zaporizzsjai régióban állomásozik, ami kritikus terület, és ahol Oroszország „nem engedheti meg magának a lázadást”.

Nyitókép: Képernyőmentés/Neokohn

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petya-806
2023. augusztus 28. 10:23
"Szabadítsuk ki a rács mögül Alvarez Pistike fejét!" (Boncz Géza)
Agricola
2023. augusztus 28. 08:53
A Sky Newsnak jól esne ha fellázadnának. Vágyvezérelt újságírás.
Agricola
2023. augusztus 28. 08:51
Oroszország „nem engedheti meg magának a lázadást”. Akik ott állomásoznak azoknak hűségesküt kellett tenniük. Az esküszegőket megbüntetik.
Falióra tábornok
2023. augusztus 28. 08:34
na mi van, parasztok? orkisztánt nem akarjátok nácitlanítani? nyuszik vagytok, mi? hát persze. pont, mint kakadu pedoputyin törikönyvével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!