Nicolas Sarkozy: Elég az ukránbarát politikából, Európának szüksége van Oroszországra

2023. augusztus 17. 06:38

Szerinte ennek a puskaporos hordónak ijesztő következményei lehetnek.

2023. augusztus 17. 06:38
null

A Le Figaro nevű francia lapnak adott interjúban az egykori francia elnök bírálta Macron – szerinte – túlzottan ukránbarát politikáját.

A szerdán megjelent cikk szerint Sarkozy azt mondta, a háború csak és kizárólag diplomácia és tárgyalások útján érhet véget. Hozzátette, Európának tisztáznia kell a stratégiáját, és törekednie a kompromisszumra Oroszországgal. Szerinte furcsa elképzelés, hogy Európa azt az utat választotta, hogy finanszírozza a háborút, amelyben részt se vesz.

„Kompromisszum nélkül semmi sem lehetséges, és fennáll a veszélye annak, hogy a helyzet bármelyik pillanatban eszkalálódhat. Ennek a puskaporos hordónak ijesztő következményei lehetnek”

– idézi a Politico.

Sarkozy elítélte Putyin támadását Ukrajna ellen, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy Oroszország Európa szomszédja, és a félreértések ellenére „Európának szüksége van Oroszországra, ahogy az oroszoknak is Európára”.

Nyitókép: MTI/EPA/Ludovic Marin 

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2023. augusztus 19. 10:59
Végre!! Még egy normális Európai hang, ami nem a háborút élteti!
ottoka-0
2023. augusztus 18. 09:53
Végre valaki, ami kimondja amit gondol. Európának békét kell kötnie az oroszokkal, ha ezt az ukránok nem teszik meg, akkor is. Ez a háború már régen véget ért.
Palatin
2023. augusztus 18. 00:39
Sárközinek teljesen igaza van. Mikor fogják felfogni az ukránok, hogy ök csak a nyugati, - föleg amerikai -, érdekek hajszolásának az eszközei? Még ha gyöznének is... Egy gigantikus ellenfél mellet élni majd évszazadokon át nem lesz fenékig tejfel. Egy soha véget ne érö biztonsági problémát húznak magukra. Azt hiszik talán, hogy az USA örökké az örzöjük marad. A világpolitikában óriási változások lehetnek szinte bármikor. Ha az oroszoknak valamikor alkalom kínálkozik, biztos hogy revansot vesznek. Csak azt tudom mondani, bármilyen hösiesen harcolnak az ukránok és bárhogyan is végzödik a háború, az ukránoknak soha nem lesz nyugtuk. Beleestek az amerikai csapdába. Az USA-nak addig kell egy "barátság", amig az nekik gazdasági vagy politikai hasznot hoz. Ezt ök már számtalanszor bizonyítottákm csak Ukrajna nem figyelt oda.
B_kanya
2023. augusztus 17. 21:14
"Falióra tábornok 2023. augusztus 17. 12:17 sárközi miklós régóta szeretne újra releváns lenni' A "baszadék" majomvekkert csak kirendelték acsarogni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!